Ce Este Terapia Resurselor?

Tot mai multă lume este foarte curioasă despre Terapia Resurselor și dorește să afle informații legate de acest subiect foarte interesant. De aceea m-am gândit că cea mai bună soluție este să ofer aceste informații direct de la sursă astfel încât cu toții să avem o opinie avizată legată de subiect.

În Martie 2015 am avut onoarea de a discuta personal cu Profesor Gordon Emmerson PhD, fondatorul Terapiei Resurselor, cărui i-am adresat o mulțime de întrebări la care a răspuns cu multă deschidere și a oferit foarte multe detalii.

Încep aici o serie de 31 de articole, fiecare cuprinzând o întrebare precum și răspunsul oferit de Profesor Emmerson. Sper că și tu te vei bucura la fel de mult ca și mine de aceste informații și că îți vor trezi interesul să afli mai multe despre această tehnică. Iar dacă vrei să o înveți și să o aplici chiar tu, atunci cu atât mai bine, putem astfel să contribuim împreună la o lume mai bună!

Interviul a avut loc în limba engleză (Dr. Emmerson încă lucrează la perfecționarea limbii române 😉 ) iar sub video, regăsești transcrierea și traducerea întrebărilor și a răspunsurilor.
 Așadar, să începem cu începutul: Ce Este Terapia Resurselor?

(pentru subtitrare click pe CC in colțul din dreapta jos al ferestrei video)

Transcrierea
Eugen Popa: Bună ziua. Mă numesc Eugen Popa și sunt aici cu Profesor Gordon Emmerson, fondatorul și creatorul Terapiei Resurselor, care a fost îndeajuns de drăguț încât sa ne ofere câteva minute, să ne informeze și să ne aducă lămuriri în legătură cu ceea ce înseamnă Terapia Resurselor.
 — Vă mulțumesc că ați acceptat să fiți parte din acest interviu și sunt foarte încântat despre ce vom învăța astăzi.
 Gordon Emmerson: Este plăcerea mea să vorbesc cu tine despre asta.
 Eugen Popa: În primul rând, ce este Terapia Resurselor?
 Gordon Emmerson: Terapia Resurselor face parte din Terapia Părților. Există mai multe tipuri de terapie iar Terapia Resurselor îi permite terapeutului să găsească partea specifică a personalității care are nevoie de ajutor. Mulți clienți merg la terapeut având o Resursă care se plânge, căreia nu îi place ce activități realizează sau ce emoție sau comportament are o altă Resursă. Această Resursă este cea care se prezintă terapeutului. Unele terapii permit acestei Resurse să nu se amestece. Resursa intelectuală, aceea parte căreia nu îi place respectiva activitate, emoție, iar puterea Terapiei Resurselor este aceea de a trece peste partea care se plânge și de a se conecta la Resursa care chiar provoacă comportamentul negativ sau emoția negativă. 
Îi permite persoanei să se orienteze spre Resursa specifică care are dezechilibrul, spre Resursa unde se poate produce cea mai rapidă schimbare. Este diferită de toate celelalte tipuri de Terapie ale Părților însă toate formele de Terapie a Părților au acest lucru în comun.

În următorul episod vorbim despre Istoria Terapiei Resurselor? Dacă ești curios, știi unde să dai click :).

Vrei să afli mai multe despre Terapia Resurselor? Participă la următorul Training de Formare în Terapia Resurselor și folosește chiar tu această tehnică excelentă!

Eugen Popa — Trainer Pentru Succes!

Despre Autor:
Eugen Popa este unul dintre cei mai galonați și mai bine pregătiți traineri din România având o vastă experiență în lucrul cu oamenii fie în ședințe particulare sau cu grupruri. Eugen a căutat mereu să se perfecționeze și să crească din toate punctele de vedere și asta l-a purtat pe mai multe continente. De-a lungul carierei s-a specializat atăt în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, Coaching, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate) fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului.
Eugen Popa este recunoscut la nivel internațional susținând Traininguri și Workshopuri în Tailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia.

Ești interesat să afli mai multe?
Vizitează http://www.eugencpopa.ro
Dă click AICI pentru a te abona la newsletter si ești astfel informat de activitățile și descoperirile mele în domeniul dezvoltării personale și a succesului:

Facebook: https://www.facebook.com/EugenPopaTrainer
LinkedIn: https://ro.linkedin.com/in/eugenpopatrainer
Twitter: https://twitter.com/EugenCPopa
Youtube: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=eugencpopa

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

Originally published at www.eugencpopa.ro on March 21, 2016.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.