Grozljiva podražitev parlamentarne menze

Kot smo poročali v živo, so se jestvine in pijače v Državnem zboru močno podražile, posledice pa so vidne že danes.

V hramu demokracije je socialistična vlada Mira Cerarja napovedala podražitev hrane in pijače v priljubljeni menzi, ki je odprta za vse, razen za tiste, ki ne delajo v Državnem zboru. Največjo podražitev je doživela enolončnica, ki je izbrance naroda hranila dolga stoletja. Doslej so morali poslanci zanjo odšteti 1,80 evra, po spremembi pa naj bi jih življenjsko nujen obrok stal vrtoglava dva evra. V že tako borni plači 3.500 evropskih evrov bo dražja hrana pustila še večjo luknjo.

Bo domača juha v hramu demokracije le še podoba preteklosti?

Diktator Cerar je nameraval podražiti tudi kavo, a se je odločil za status quo, ko se je celotna opozicija zaprla na stranišče. Espresso tako še naprej stane (sicer še vedno visokih) 50 evropskih centov, posebna skupina, ki jo je ustanovil branik svobode, stranka SDS, pa bo lobirala za pocenitev na razumljivih 15 centov. Najbolj bodo, ironično, nasankali kaviar komunisti, ki so vajeni ugodja kontinuitete, saj bo kava s smetano stala kar 90 centov. Verjamemo, da si bo Kučanov klan kljub vsemu lahko privoščil luksuz.

Po dolgih pogajanjih za zaprtimi vrati so poslanci stranke DeSUS poskrbeli, da Cerarjeva šiba ne bo udarila po vinu. Še več, dosegli so pocenitev! Kozarec te žlahtne kapljice (uvožene iz Francije) bo odtlej stal 100 evropskih centov — prej je stal nehumanih 150 evropskih centov.

Podražilo pa se je pivo in sicer na neverjetna dva evra, kar je razjezilo poslance stranke NSi. Cerarju očitajo elitizem.

Očitno gre za načrtno spodkopavanje popularne demokracije, ki prisega na napitek iz hmelja in ne na elitistično pijačo patricijev. Medtem, ko si rdeči džihadisti s finančnimi injekcijami iz Moskve lahko privoščijo več, bo naše poslance, ki zagovarjamo svobodo in demokracijo, podražitev piva kruto udarila po žepih. — Jožef Horvat, Nova Slovenija

Mira Cerarja smo prosili za komentar, a zid piarovcev od nas zahteva, da se nehamo igrati novinarje. Seveda jih bomo za te besede tožili vsepovprek.