Sparkasse privatizirala mariborsko nadškofijo

Iz Maribora poročajo, da je avstrijska banka privatizirala mariborsko škofijo in vse njene nepremičnine kupila za 26 milijonov evropskih evrov. Škofija bo v zasebnih rokah vse do leta 2020, pri čemer stroka opozarja, da je to že čez pet let. Uprava banke Sparkasse ne razmišlja še o imenovanju novega nadškofa, je pa opozorila, da bo ta v vsakem primeru Avstrijec. Viri govorijo, da rdeča hobotnica že lobira za nastavitev komunističnega škofa, kar za cerkveno občestvo Slovenije ne pomeni nič dobrega.

Pred štabom Sparkasse so se zbrali predstavniki mariborske nadškofije, predstavnik italijanske mafije in priznani reper Big Kross MC iz Celovca.

A vrnimo se v leto 2011. Holding Zvon 1, ki ga je ustanovila mariborska nadškofija v 17. stoletju z namenom, da bi pomagali poštenim kristjanom na Štajerskem, je po drugi svetovni vojni dobil prvega komunističnega podtaknjenca, ki je do leta 2011 mešetaril z denarjem poštenih ljudi. Zveza komunistov Slovenije so pod krinko cerkvene organizacije pridelali 125 milijonov evrov premoženja, nato pa je holding iz tatinskih rok prevzela Cerkev in s pogumno potezo leta 2011 napovedala bankrot in pol milijarde dolgov.

S to subverzivno akcijo smo vojščaki demokracije in svobode sesuli komunistični konstrukt in z zamudo postavili temelje novemu holdingu, v katerem ne bo več komunističnega virusa, temveč le še tradicionalne vrednote neoliberalizma in demokracije. — Marjan Turnšek, 2012

Nadškofija Maribor je bila po protikomunistični akciji z državotvornim bankrotom nato zadolžena pri štirih bankah (Sparkasse, Raiffeisen, BKS in Unicredit), ki so z veseljem pomagale Slovenijo oteti komunizma s krvavimi rokami. Mariborska nadškofija je pred letom 2011 sicer nekaj časa hodila po robu bankrota, saj so jo ovirali gverilski vohuni rdečega džihada.

Nadškofija Gradec d.o.o. je napovedala, da bo kupila sedež nadškofije, v katerem bo odslej štab slovenske podružnice; Alojzijevo cerkev, v kateri bodo uredili nakupovalni center (pogajajo se s Hoferjem, a kot kaže, bo v bitki zmagal Lidl); ter prostore teološke fakultete, kjer bo dr. Ivan Štuhec učil avstrijščino in osnove neoliberalizma na podlagi krščanskih vrednot.

Vplivni profesor bo na teološki fakulteti Maribor učil tudi po privatizaciji nadškofije.

O privatizaciji mariborske škofije je pisal tudi britanski Financial Times, ki je potezo pozdravil in dodal, da je to izredno dobra novica po katastrofalnem izidu volitev v Grčiji. Če jih citiramo:

Mariborska škofija je dolga leta na skrivaj reševala demokracijo in v balonček nalagala gore dolgov, ko pa je ta balonček počil, se je rodila nova pot za evropsko demokracijo. -Financial Times, 29.1.2015

Predstavniki mariborske nadškofije so ob tem članku dodali, da pri balončku ni šlo za kondom. Vse postopke privatizacije vodi škof Stanislav LIpovšek, ki nam je povedal, da z veseljem pozdravlja nove nadrejene, a da kaj več še ne more komentirati. Oglasil se je tudi kardinal Rode, ki je dejal, da je poteza obrat v pravo smer — proti družbi, kjer vladajo božji zakoni trga in ne zmotljive kaprice sil kontinuitete.