Vad är mobile-first fashion discovery enligt oss?

Om man tittar på hur nätet ser ut idag så är det ganska trasigt. Många sidor och tjänster som inte riktigt funkar som de ska. Varken på datorn, och än mindre på mobilen.

Användare som letar efter bra tjänster

Användarupplevelsen

Så hur kommer internet och tjänster se ut om några år och hur bör de se ut? För det första bör användarupplevelsen vara i topp. Det går det inte att fuska sig till det. Utan en bra användarupplevelse kommer sidor på sikt att tappa användare till sidor som valt att lägga ned resurser på att förbättra och sätta användaren i centrum.

Relevansen

Relevans är ett begrepp som börjar bli ganska uttjatat i vissa sfärer, men för gemena man så handlar det nog oftast om hur vida ett argument hör till diskussionen eller inte. Men riktigt så fungerar inte den digitala generationen och tjänsterna. Relevans står högt i kurs. Det är något Google är mästare på. Det är det hela deras affärsidé bygger på.

Hur appliceras det i frågan om fashion discovery eller mode söktjänst? Vi på FashionHunt ser ganska krasst på det. Det en användare söker efter, ska den hitta. Så enkelt är det. Har en användare sökt på träningsbyxor för damer så ska resultatet vara relevant och hålla en hög relevansfaktor.

Snabbhet

Hur snabbt en sida reagerar och sedan också kan ladda resultatet som efterfrågas av användaren är något vi tror bara kommer bli viktigare. Vi vet redan nu att efter 3 sekunder så har man tappat de flesta besökarna. I en ganska ny studie från Google kan man också läsa att de flesta förväntar sig att en sida ska ladda på mindre än 2 sekunder. Det är vad som förväntas. Det är ofta inte bra att inte leverera på förväntningar.

Mobile-first

Vi tror på att presentera en lika bra tjänst i mobilen som på datorn. Det är mobilen som gäller och där vill vi vara bäst. Det ska alltså gå lika bra att söka, leta, bläddra, läsa, jämföra med mera med mera på mobilen som på datorn. Det går att lösa, om man bara lägger tillräckligt med kärlek på det.

Det här är våra tankar på framtiden inom fashion discovery. Vad tror ni kommer hända? Vad är nästa stora grej? Är vi helt ute och cyklar?

Tack för er tid!