2020. 04. 06.

Csendes napok vannak. Nem változott érdemben semmi, hacsak az nem, hogy megjött a jó idő és az élet szivárog vissza az utcákra. Egyre nagyobb a gyalogos és az autó forgalom. Szerintem attól van, hogy nem történik semmi, amit az emberek a saját bőrükön érezhetnek. Elmúlt a felvásárlási láz, a nyitvatartási korlátozásokat megszoktuk.

Pedig múlthét hétfőn a Fidesz történelmet írt, megszavazta a felhatalmazási törvényt, időkorlát nélkül, gyakorlatban tejhatalommal felruházva a pártot, de főleg Orbánt. A világsajtóban is nagy port kavart az ügy, főleg azért, mert attól félnek, más államok is erre az útra léphetnek.

Ez a cikk tökéletes…


2020. 03. 27.

Hétfőn nem szavazta meg az ellenzék a koronavírus-törvényt, amit a kormány terjesztett be. Indoklásuk szerint azért nem, mert az határidő nélküli és veszélyezteti a sajtó szabadságát. Ezzel egyetértek, ez a rendelet így para és a Fidesz most is taktikázik és cselez az ellenzékkel.

A nyugati sajtó szerint a kínai kormány elkezdett orosz forgatókönyv szerint kommunikálni. Ez azért fontos, mert mire ebből történelem lesz, addigra teljesen zavaros lesz a kép, hogy valójában mi történt.

Kína ezeket kezdte terjeszteni:


2020. 03. 20.

A forint gyengülés ma megtorpanni látszik.

Ma is bejöttem dolgozni az irodába, ahol egyébként egyedül vagyok, autóval járok, biztonságosnak érzem. Az ebédet ételfutár hordja, aki mindig meglepődik, hogy kap 1–200 Ft jattot.

Tegnap nagy hírrel vártatok haza — a wc-be pisiltél. Kicsit később nekem is megmutattad, és újra sikerült. Utána persze Juci nyuszinak is ugyanezt kellett csinálnia.

Minden nap emlegeted a játszóteret, de sajnos nem tudunk odamenni. Helyette építettünk legóból egy kicsi játszóteret. Nincs sok legónk, még nem vagy abban a korban, de csináltunk csúszdát, trambulint, kis asztalt, homokozót. Reggel anya küldött egy fotót, hogy odaültél mellé és játszol vele.

Anya most azon izgul, hogy mikor jön meg a futár a kávé kapszulákkal. A szokásos másnapi kiszállításból 3–4 napos határidők lettek.


Kislányom, mióta megszülettél, terveztem, hogy naplót írok az életünkről, a történetünkről. Remélem, hogy érdekelni fog és hasznos lesz a számodra, mikor már nem tudsz megkérdezni.

Nekem már kevés emlékem van arról, hogyan éltünk akkoriban és ez néha hiányzik. Akkor is változott a világ, rendszerváltás volt és hamarosan a mostani életünk is meg fog változni.

Két és fél éves múltál februárban. Budapesten lakunk, a XII kerületben. Év elején költöztünk be az új, saját lakásba, amit tavaly március óta újítottunk fel. Előtte albérletben voltunk, nem volt rossz az sem. Az új otthonunkat azóta is “új lakásnak” nevezed. Szép lett, kényelmes, de még nincs minden kész. Van egy kis listám arról, ami még hátra van, de azok nem létszükséges dolgok.

A COVID-19 járvány terjed a világban, január óta…


The first report on the Top 100 successfully funded watch project on Kickstarter. Ever.

Dear friend, if you are about to disrupt the watch industry by more personalized, more innovative and more creative timepieces that cut the luxury margin, Kickstarter is probably the best place to start your business. I dig into Kickstarter’s most funded watch projects all around the world.

I have been looking for answers to the most popular questions by watch enthusiasts, no matter what kind of watches they are enthusiastic about. My scope includes Dumb-, Smart- and Hybrid watches, but does not include clocks.

Dumb watch means — without any negative implications — the traditional timepieces that are used only…


www.fortis-swiss.com/2pi-designed-by-rolf-sachs/

Fortis 2π

This limited to 150-pieces art-watch was unveiled this spring, but honestly, it’s not the nicest attempt in its category. The 42 mm case with black PVD coating is quite boring and the F-2014 (ETA 2836–2) movement can be easily called as ‘normcore’. However, the dial caught my eye. The designer, Rolf Sachs must be a big fan of mathematics, concerning this is his second watch with a math-theme for Fortis.


Our goal is to develop the most effective to do app on your wrist that is polished in every way, a delight to use and enriches people’s day. This is why we are really curious about your opinion.

1. Minority report

Apple has done great work with the Watch OS, however, our goal when creating Gneo was to raise the User Experience to a higher level. To achieve this goal we decided to start the process in an unusual way. Instead of studying and adopting Apple’s Human Interface Guidelines, we laid down the visual language of Gneo along with its feature list. The research of the SDK development-wise only started after we finished the prototype.

Why did we do it this way? The answer is simple: Distinction. From what we have seen from competitors and other watch applications, they have stuck…


I’ve been wondering for a while…

Although, I’m kind of a car nerd I had to google to find the anwser.

Some say, if you have a TVR, Alfa Romeo, Lotus or whatever, it is the tape that holds it together.

In fact, the tape helps to keep the glass off the track in case of an accident. Perhaps, it looks more cool than it is useful. Whatever happens, this little and practical detail always reminds me of the smell of gasoline and burnt tyres.

Gábor Balogh

Thinker, designer, honorer of traditions, seeker of inventions, lover of details.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store