2020. 04. 06.

Csendes napok vannak. Nem változott érdemben semmi, hacsak az nem, hogy megjött a jó idő és az élet szivárog vissza az utcákra. Egyre nagyobb a gyalogos és az autó forgalom. Szerintem attól van, hogy nem történik semmi, amit az emberek a saját bőrükön érezhetnek. …

2020. 03. 27.

Hétfőn nem szavazta meg az ellenzék a koronavírus-törvényt, amit a kormány terjesztett be. Indoklásuk szerint azért nem, mert az határidő nélküli és veszélyezteti a sajtó szabadságát. Ezzel egyetértek, ez a rendelet így para és a Fidesz most is taktikázik és cselez az ellenzékkel.

A nyugati sajtó szerint…

2020. 03. 20.

A forint gyengülés ma megtorpanni látszik.

Ma is bejöttem dolgozni az irodába, ahol egyébként egyedül vagyok, autóval járok, biztonságosnak érzem. Az ebédet ételfutár hordja, aki mindig meglepődik, hogy kap 1–200 Ft jattot.

Tegnap nagy hírrel vártatok haza — a wc-be pisiltél. Kicsit később nekem is megmutattad, és újra sikerült. Utána persze Juci nyuszinak is ugyanezt kellett csinálnia.

Minden nap emlegeted a játszóteret, de sajnos nem tudunk odamenni. Helyette építettünk legóból egy kicsi játszóteret. Nincs sok legónk, még nem vagy abban a korban, de csináltunk csúszdát, trambulint, kis asztalt, homokozót. Reggel anya küldött egy fotót, hogy odaültél mellé és játszol vele.

Anya most azon izgul, hogy mikor jön meg a futár a kávé kapszulákkal. A szokásos másnapi kiszállításból 3–4 napos határidők lettek.

Kislányom, mióta megszülettél, terveztem, hogy naplót írok az életünkről, a történetünkről. Remélem, hogy érdekelni fog és hasznos lesz a számodra, mikor már nem tudsz megkérdezni.

Nekem már kevés emlékem van arról, hogyan éltünk akkoriban és ez néha hiányzik. Akkor is változott a világ, rendszerváltás volt és hamarosan a mostani életünk is meg fog változni.

Két és fél éves múltál februárban. Budapesten lakunk, a XII kerületben. Év elején költöztünk be az új, saját lakásba, amit tavaly…

The first report on the Top 100 successfully funded watch project on Kickstarter. Ever.

Dear friend, if you are about to disrupt the watch industry by more personalized, more innovative and more creative timepieces that cut the luxury margin, Kickstarter is probably the best place to start your business. I dig into Kickstarter’s most funded watch projects all around the world.

I have been…

Our goal is to develop the most effective to do app on your wrist that is polished in every way, a delight to use and enriches people’s day. This is why we are really curious about your opinion.

1. Minority report

Apple has done great work with the Watch OS, however, our goal when creating Gneo was to raise the User Experience to a higher level. To achieve this goal we decided to start the process in an unusual way. Instead of studying and adopting Apple’s Human Interface Guidelines, we laid…

I’ve been wondering for a while…

Although, I’m kind of a car nerd I had to google to find the anwser.

Some say, if you have a TVR, Alfa Romeo, Lotus or whatever, it is the tape that holds it together.

In fact, the tape helps to keep the glass off the track in case of an accident. Perhaps, it looks more cool than it is useful. Whatever happens, this little and practical detail always reminds me of the smell of gasoline and burnt tyres.

Gábor Balogh

Thinker, designer, honorer of traditions, seeker of inventions, lover of details.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store