Programa 27: Aprendre a fer jocs amb Òscar García Pañella

Moltes de les persones que han passat per aquest programa tenen un dia que els ha canviat la vida. És el dia en que descobreixen que tenen la necessitat per crear un joc o per aprendre més sobre jocs. Des d’aquell dia fins el que estan asseguts davant aquests micròfons solen passar moltes coses. Sovint han estat històries d’autoaprenentatge, però a partir d’ara ja no té per què ser així.

En aquest programa hem comptat amb Òscar Garcia Pañella de creadors, de com s’aprèn a crear jocs i de com els jugadors poden transformar el món.

Knight Lore és un dels jocs triats per l’Òscar

Ross Flatt va impartir a Barcelona una conferència que portava per títol “Revolucionar l’escola des del design thinking i el joc”. Hem aprotifat algunes de les seves paraules per treure suc a què ha de tenir un bon joc.

Després hem parlat durant una estona de gamificació, estudis universitaris i de serious games (sobretot aplicats a la salut, aprotifant que en breu es celebrarà el Serious Games for Health).

L’Òscar ens ha parlat de Knight Lore i Shadow of the Beast, Soldier of Fortune, Doom 3 i de Farenheit, orientant la mirada a què poden aportar aquests jocs als futurs creadors.

Farenheit, un joc del 2005 amb un alt component narratiu

L’Stephane ha parlat de L’aigle d’or (1984) un joc en 3D isomètric que va guanyar el premi a millor joc d’aventura a França aquell mateix any.

El Francesc ens ha parlat de World of Goo, un joc de 2D Boys i ha fet un retrat d’aspectes del joc a partir de diferents entrevistes. A ETC Pres van fer una anàlisi excel·lent i molt acurada.

L’Oriol ens ha parlat del Gran Dalmuti de Richard Gardfield i editat per Devir i ens ha destacat quatre conceptes pels quals és un joc que qualsevol aprenent de creador hauria de conèixer.

Per últim, hem afegit un nou joc als nostres #imprescindibletc, es tracta de Target: Renegade.

Podeu escoltar el programa a través del nostre canal de Podcast.