Детальний огляд екосистеми Aventus

GiovanniDiCosimo
5 min readAug 25, 2017

Ця стаття виходить перед початком конкурсу на кращі ідеї децентралізованих додатків (DApp) для протоколу Aventus, який пропонує будь-кому зі спільноти крипо ентузіастів запропонувати ідею децентралізованого додатку (DApp), який би базувався на протоколі Aventus. Переможець отримає $10 000 в AVT еквіваленті (за номінальною вартістю краудсейлу), винагорода за друге місце становитиме $4 000 в AVT еквіваленті, а третій призер зможе отримати $1 000 в AVT еквіваленті.

Походження

Протокол Aventus був розроблений для забезпечення більш прозорого та справедливого процесу реалізації квитків на події. Від створення заходу до пред’явлення квитка, кожен етап при застосуванні протоколу є простим у розумінні, легким у спостереженні та конфігуруванні для організаторів подій.

Організатор події має можливість:

  • Розміщувати події в блокчейні та зберігати відповідні до неї медіа дані в файловій системі, яка працює напротоколі IPFS.
  • Створювати одну або декілька категорій квитків з різною вартістю.
  • Встановлювати різні параметри та умови для здійснення перепродажів для кожної категорії, які включають:
  • Дозвіл на здійснення перепродажу
  • Параметри вартості під час перепродажу
  • Розподіл прибутку через токени AVT
  • Отримувати прибуток від реалізації квитків на первинному (а також вторинному) ринку з усіх квитків.
  • Використовувати блокчейн у якості засобу для забезпечення системи контролю доступу на події.

Ми зосередженні на визначенні та створенні необхідних систем для реалізації цих можливостей. Вони є основою протоколу і запропонованого продукту загалом. Ми повністю концентруємось на них і покращуємо з часом.

Крім основних запропонованих можливостей, різноманітні сервіси, які потребує екосистема галузі реалізації квитків, але які тільки мінімально наявні в ядрі Aventus, можуть бути задіяні в якості децентралізованих додатків (DApps). Потенційні децентралізовані додатки (DApps) та технологічні рішення охоплюють наступні основні сфери:

  • Планування та аналіз
  • Побудова взаємовідносин та підтримання взаємодії з шанувальниками, постачальниками, партнерами.
  • Звітність

В наступній частині ми надамо визначення основних учасників екосистеми та питань, які мають буди вирішені додатками/децентралізованими додатками (DApps), які будуть використовуватися ними для взаємодії з протоколом Aventus з метою покращення користувацького досвіду та оптимізації життєвого циклу квитків загалом.

Організатори подій

Особи, які проводять заходи, мають приймати багато рішень стосовно подій, які вони планують, ще перед рішенням чи проводити подію. Простота протоколу Aventus передбачає, що всі події можуть бути представлені в нескладному логічному вигляді, але це не означає, що всі події мають обов’язково бути простими. Ступінь складності пов’язаної події безпосередньо пов’язана на тому, скільки роботи проведено для планування та втылення події. Далі зззначені деякі фактори, які значно впливають на складність події:

  • Вмістимість місця проведення, наприклад, великий стадіон чи фестиваль проти маленкього клубу
  • Кількість виконавців, наприклад, естиваль проти комедійного шоу
  • Кількість подій, наприклад, подія з багатьма учасниками проти футбольного матчу

Чим більш складною є подія, тим більше попередньої підготовчої роботи треба виконати. Для невеликих заходів, які частіше за все організуються однією персоною, підготовчій процес зазвичай виконується інстинктивно або з незначними співробітництвами. Для більших подій прийняття рішень залежить від більш значної кількості взаємодій та більшою кількості даних. Деякі типові міркування організаторів подій зосереджені зокрема на наступному:

  • Кого запросити для виступу? Події частіше за все повинні включати виконавців в залежності від їх відповідності та репутації. Правильне узгодження цього є складним, але важливим питанням у випадку, якщо подія відбувається за участю декількох виконавців.
  • Скільки ми хочемо заробити? Ціноутворення при проведенні великих заходів рідко є незмінюваним від початку. Частіше за все присутня деяка гнучкість в залежності від розподілу та ситуації.
  • В якому місці проводити подію? В якому місці шанувальникам буде більш зручно? Які місця обрати для турне?
  • Як побудувати та підтримувати взаємовідносини з шанувальниками?
  • Як розповсюджувати інформацію про захід?

Покупці квитків

Відвідувачі заходів відрізняються один від одного, так само як відрізняються учасники будь-якої групи людей. Окрім різних демографічних показників, вони також відрізняються їх відношенням до суб’єкту події. Деякі відвідувачі є випадковими відвідувачами, можливо, що вони відвідують захід лише тому, що на нього завітали їх друзі. Інші відвідувачі можуть бути “супер-фанами”, учасниками фан-клубу з повним комплектом фантської атрибутики. Кожен з цих прихильників має різні очікування та потреби, які має задовольнити подія і які не можуть бути визначені самим лише фактом придбання квитка.

Покупці також проходять деякий процес перед купівлкю квитка:

  • Як покупець дізнається про подію?
  • Чи відбувалось це пасивно? Aбо вони побачили розміщення або рекламу? Чи почули вони від друга?
  • Яку реакцію це викликало? Чи відстежують вони інформацію про артиста або промоутера в соціальних медіа?
  • Що вони робитимуть післе придбання квитка? Чи придбають квитки їх друзі?
  • Яким чином вони отримуватимуть свої квитки та будуть пред’являти їх під час відвідування заходу.

Аффіліати/партнери/субпромоутери*

Організатори події та покупці квитків є двома кінцевими елементами в ланцюжку всього процесу. Хоча й є можливим за допомогою протоколу створити подію та реалізовувати квитки без притягнення сторонньої допомоги, ми усвідомлюємо, що існує велика кількість спеціалістів, які пожуть підтримати організаторів подій.

  • Гарні субпромоутери можуть значно збільшити кількість продажів та кількість трафіку для події з соціальних медіа. Як знаходити досвідчених субпромоутерів або співпромоутерів? Як погодити умови з ними?
  • З якими брендами ви бажаєте співпраювати? Кого ви не хочете бачити в якості суб’єктів, які допомогають у проведенні реалізації квитків?
  • Яким чином зручно відстежувати, відображати та аналізувати ваші та партнерські канали продажів?

Висновок

Кожен показник або властивість, які використовуються в протоколі Aventus, що застосовуються для створення події та проведення продажів, можуть залежати від складного процесу прийняття рішень, який відрізняється в залежності від галузі. Раніше ми вже зазначали деякі міркування, які впливають на проведення музичних подій. У чьому вони відрізняються від спортивних подій? Або кіноподій?

Незважаючи на те, що ми прагнемо бути кращими в тому, що робимо для забезпечення створення захищеного, прозорого та надійного засобу для організації подій та продажу квитків, тільки важка праця організаторів є основою їх успіху. Можливо ви маєте ідеї, які можуть допомогти у вирішенні деяких з цих питань?

* Ми використовуємо такі загальні визначення та приймаємо, що вони можуть бути не ідеальними, а ви можете бути не згодні з ними. Деякі особи можуть одночасно підпадати під 2 або більше з цих визначень.

Аффіліат — сторона, яка пасивно направляє трафік до каналу продажів. Наприклад, шляхом розміщення посилання на інших сайтах.

Партнер — це канал збуту, який виконує грошові операції та діє від імені заходу, а також працює як портал. Наприклад, розміщує квитки на торговельних майданчиках за допомогою провайдерів послуг електронної комерції.

Субпромоутери мають необхідну інформацію стосовно події і використовують власні канали збуту та контакти на ринку для залучення потенційних покупців.

Для того, щоб залишатись проінформованими стосовно розвитку Aventus, будь ласка, приєднуйтесь до нас у Slack, ставайте нашими фоловерами у Твіттер або підписуйтесь на нашу email-розсилку.

Оригінал статті:https://blog.aventus.io/a-closer-look-at-the-aventus-ecosystem-fd843786ddc9

--

--