Конор Мак-Грегор проти Флойда Мейвезера. Одна з найгучніших подій в історії на вторинних ринках реалізації квитків.

GiovanniDiCosimo
3 min readAug 27, 2017

--

Бій Конора Мак-Грегора проти Флойда Мейвезера є безумовно однією з найбільш очікуваних подій в 2017 році, беручі до уваги калібр суперників та факт того, що цей поєдинок буде першим міжвидовим (бокс, UFC) протистоянням такого масштабу. Цілком очікувано, що квитки для події такої величини виявились надзвичайно дорогими. Їх вартість починалась від $2 500 та досягала неймовірних $10 000 в квитковому концентраторі Ticketmaster. Тим не менш, такі ціни виглядають блідими в порівнянні з цінами, які встановлювалися на вторинних ринках. Фактично квитки на бій Конора Мак-Грегора проти Флойда Мейвезера вже потрапили до когорти одних з найбільш високовартісних квитків в історії вторинних ринків.

Їх продавали на таких платформах вторинного ринку, як StubHub та Seatgeek, з цінником,що досягав $150 000, що відповідає 5 900% надбавки у порівнянні з початковою номінальною вартістю квитків на первинному ринку. Найбільш коштовним квитком, який був проданий на StubHub для цієї події, став квиток з вартістю $55 830 на третьому ряді місць. Також для тих, хто був готовий витратити $80 200 були доступними квитки біля самого рингу.

На жаль, таке надмірне накручування цін є дуже знайомим для тих, хто є відвідувачами різноманітних подій. Коли такі гучні події, як бій Конора Мак-Грегора проти Флойда Мейвезера, анонсовані, боти для масової купівлі, реселери квитків та посередники якмога швидше намагаються викупити квитки з первинного ринку. Більш того, інколи промоутери та інші учасники, які задіяні в проведенні події, направляють призначені для них квитки відразу на вторинні ринки з метою отримання більших прибутків для себе. Вони роблять це зважаючи на очікування, що зможуть перепродати ці квитки за завищеними цінами на вторинних ринках та отримати прибуток в якості різниці між вартістю. Незважаючи на численні спроби впровадити регулювання на вторинних ринках, через законодавчі ініціативи або шляхом впровадження технологічних рішень, вторинні ринки продовжують діяльність таким чином, що шанувальники та виконавці не отримують жодних переваг.

Команда Aventus старанно працювала для пошуку рішень цієї проблеми галузі. Aventus дозволяє організаторам подій контролювати повний цикл реалізації квитків. Від встановлення динамічних цін на первинному ринку та можливості встановлення динамічно змінюваних обмежень та показників прибутковості на вторинних ринках,до розподілу коштів після завершення заходу. При використанні Aventus, чорні ринки усуваються, оскільки особи не можуть обійти правила, які встановлені організатором події. Ми реалізуємо це двома шляхами:

  1. Ми створюємо анонімний вторинний ринок, на якому реселери не знають кому вони продають квитки. Така реалізація зупиняє можливі транзакції поза межами системи коли, наприклад, продавець розміщує квиток для продажу тільки після отримання додаткової суми за межами системи.
  2. Ми пов’язуємо певну ідентифікаційну інформацію з квитком, що не дозволить власникам просто передавати приватні ключі. Деякі рішення пропонують використання телефонів для вирішення цієї проблеми, проте на подіях такої величин, де вартість перепроданих квитків становить тисячі доларів, достатньо просто придбати дешевий $50 смартфон та віддати його разом з перепроданим квитком. Ідентифікація може здійснюватися за допомогою ідентифікаційних документів, платіжних карток, шляхом розпізнавання голосу, розпізнавання фото та іншими методами в залежності від того, наскільки суворі вимоги.

Будь ласка, зауважте: ми розуміємо, що під час відвідування невеликих заходів є дійсно незручно пред’являти якісь ідентифікаційні документи кожен раз. Саме тому ми реалізували можливість для організаторів активувати модульно чи не задіювати цю функцію в залежності від категорії квитків та події, яка організується. Для цього поєдинку, наприклад, оскільки квитки на місця біля рингу стали найбільш бажаним об’єктом спекуляцій, необхідним би було задіяти якмога вищий рівень перевірки ідентифікаторів: наприклад, розпізнавання обличчя або перевірка ідентифікаційних документів. Проте, квитки на найбільш віддалених місцях, які в значно меншій кількості присутні на вторинних ринках, можна перевіряти з використанням ідентифікації за допомогою мобільного телефону.

В нинішньому стані єдиними суб’єктами, що отримують прибуток від продажів квитків на вторинних ринках, є продавці цих квитків та платформи через які відбувається процес. З іншої сторони, Aventus має на меті сприяти справедливому розподілу прибутків. Ми реалізували можливість для організаторів подій отримувати прибуток від продажів на вторинних ринках, а також навіть розподіляти цей прибуток між власниками місць проведень подій, виконавцями, промоутерами и т. д. При цьому процес є прозорим та захищеним.

Наразі Aventus знаходиться на відстані 10 днів від початку продажу токенів та нещодавно ми відкрили можливість запису до білого списку. На наступному тижні ми підключимо нові функції до нашої альфа-версії, а також зробимо декілька важливих оголошень. Будь ласка, залишайтесь на зв’язку!

Для того, щоб залишатись проінформованими стосовно розвитку Aventus, будь ласка, приєднуйтесь до нас у Slack, ставайте нашими фоловерами у Твіттер або підписуйтесь на нашу email-розсилку.

Оригінал статті:https://blog.aventus.io/connor-mcgregor-vs-floyd-mayweather-one-of-the-largest-events-in-history-on-secondary-markets-3a94eac1d1af

--

--