Probleme cu care ne confruntam des in utlizarea laptopurilor.

Dimensiunile reduse, portabilitatea, absența cablurilor, consumul redus, sunt principalele avantaje ale laptopurilor comparativ cu calculatoarele. Cu trecerea timpului însă,în funcţie de modul de utilizare şi mediul în care se afla, aceste încep să prezinte defecţiuni care le împiedica să funcţioneze corespunzător.

Datorită portabilității lor, laptopurile sunt supuse mai mult uzurii și a deteriorării decât calculatoarele desktop. Unele componente cum ar fi mufele, cablurile de alimentare, se deteriorează treptat mai mult din cauza utilizării continue.

Una din principalele probleme ale laptopurilor este supraîncălzirea. Minimizarea disipării căldurii în interiorul laptopului, reprezintă adesea compromisuri în defavoarea performanțelor. Se recomanda curăţarea internă a laptopului de cel puţin o dată pe an pentru o durată de viaţa cât mai lungă.

Bateriile se degradează în timp. Din cauza supraîncălzirii sau nefolosirii corespunzătoare, durata maximă de utilizare a bateriei poate scădea de la 1–2 ore la 30 minute după 2 ani de folosire a unui laptop.

Display-ul, reprezentând cea mai sensibilă componentă a laptopului, se poate defecta foarte uşor, în urma unor şocuri, căzături, lovituri sau în urma vărsării de lichide pe suprafaţa acestuia. Dacă utilizatorul are minime cunoştinţe despre laptopuri, poate înlocui display-ul cu unul nou şi acasă, însă este recomandat ca aceasta operaţiunea să aibă loc la un service specializat de laptopuri.

Placa de bază este o piesă extrem de importantă pentru laptop, care se poate defecta din cauza mai multor factori. Reparaţia acestei piese este una foarte costisitoare, de aceea este important să fie folosită conform specificaţiilor oferite de producători, pentru a evita sa apelati la un service pentru inlocuire placa de baza.

O mare parte a încărcătoarelor de laptop nu pot fi reparate. Dacă încărcătorul nu mai funcţionează în parametrii normali, ori s-a rupt sau prezintă alte defecţiuni, atunci va trebui să se achiziţioneze unul nou.

Tastatura unui laptop este în mod cert suprasolicitata, majoritatea acţiunilor fiind realizate prin intermediul acesteia.Tastatura se poate defecta în urma loviturilor sau vărsării de lichide pe suprafaţa ei.Se recomanda că repararea acesteia să aibă loc în service-uri specializate de laptopuri.

Like what you read? Give Goldnet Service a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.