Sporten volhouden: Hoe start je een nieuwe gewoonte?

Jezelf nieuwe gewoontes aanleren lijkt wellicht moeilijk, maar is in werkelijkheid gemakkelijker dan het lijkt. Mijn goede voornemen voor 2016 was dan ook om mezelf nieuwe vaardigheden en gewoontes aan te leren. Hoewel ik altijd al regelmatig naar de sportschool ging, wilde ik in 2016 elke dag sporten. Elke dag sporten volhouden zou echter zelfs voor mij een uitdaging worden, maar gelukkig had ik wat tips die me op weg zouden helpen.

sporten volhouden - tips

Sporten volhouden, tip #1: Begin klein

Sporten volhouden - Klein beginnen

Sporten volhouden, tip #2: Focus je op één ding tegelijk

Wanneer je jezelf nieuwe gewoontes aan wil leren is het goed om je op één gewoonte tegelijk te richten. Wil je het sporten volhouden? Richt je dan op het aanleren van deze gewoonte totdat deze ‘vanzelf’ gaat en ga dan pas verder met een nieuwe zelfverbetering. Werk je met takenlijsten en/of een agenda? Zorg dan dat het eerste dat dagelijks op je lijstje staat, het sporten volhouden is.

Sporten volhouden, tip #3: Stapel je gewoontes

Gewoontes stapelen is een effectief hulpmiddel in het aanleren van nieuwe gewoontes. Wil je het sporten volhouden? ‘Stapel’ deze gewenste gewoonte dan op iets dat je sowieso al elke dag doet. Dit is waarom direct sporten na het wakker worden ook zo effectief is: In plaats van jezelf elke dag weer vertellen dat je moet gaan sporten, verbind je in je onderbewustzijn het wakker worden aan het sporten. Wakker worden deed je sowieso al, dus zolang je die verbintenis intact laat zal het sporten ‘vanzelf’ gaan en wordt sporten volhouden een eitje.

Fanatieke sporter: Fitness, Health en Geek lifestyle posts. Volg ook de blog op www.gymnerd.nl

Fanatieke sporter: Fitness, Health en Geek lifestyle posts. Volg ook de blog op www.gymnerd.nl