Amsterdam Art Weekend 24 november van start

Vier dagen lang is de hoofdstad het centrum van de internationale kunstwereld

Vanaf 24 tot en met 27 november is Amsterdam Art Weekend voor het vijfde jaar op rij het kloppende hart van de internationale hedendaagse kunstwereld. Met meer dan vijftig deelnemende musea, galeries, residencies, project spaces, veilinghuizen, en meer dan honderd programma’s, is Amsterdam Art Weekend dit jaar groter dan ooit.

Speciaal voor Amsterdam Art Weekend openen de deelnemende partners, waaronder het Stedelijk Museum en de Oude Kerk, hun nieuwe tentoonstellingen. Daarnaast ontwikkelen de deelnemers programma’s met nationale en internationale kunstenaars speciaal voor dit festival.

360 graden kunstervaring
Amsterdam Art Weekend creëert een 360 graden kunstervaring door op verschillende vlakken de hedendaagse kunstwereld te laten samensmelten. Naast tentoonstellingen zijn de vier dagen gevuld met filmvertoningen, performances, artist talks, thematische kunstroutes en een Gallery Night. Zo kan je bij de Rijksakademie van beeldende kunsten een kijkje nemen achter de schermen in de kunstenaarsstudio’s, tijdens de Gallery Night je eerste kunstwerk aanschaffen of je collectie uitbreiden, je onderdompelen in een kunstfilm-marathon in EYE, je laten meevoeren door performances in de Oude Kerk, en oog in oog staan met interactieve robots in het Stedelijk Museum.

Internationale kunstwereld
Amsterdam Art Weekend is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijk event voor de kunstindustrie, zowel op nationaal als internationaal niveau. Adriana Gonzalez Hulshof, oprichter en directeur AAW: “Amsterdam kan vanuit internationaal perspectief een nog veel grotere rol spelen in de kunstwereld. Met het internationaal georiënteerde programma van Amsterdam Art Weekend willen wij deze groei stimuleren.”

Gedurende vier dagen komen zowel de kunstliefhebbers als mensen die werkzaam in de kunst zijn, tezamen. “Van tentoonstellingsmakers tot beursdirecteuren, de samenwerkingen die tijdens het Weekend plaatsvinden, hebben een vliegwieleffect voor het gehele kunstenveld.”, aldus Gonzalez Hulshof.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.