Να σε ερωτευτώ.

Είχα ξεχάσει το πώς είναι να ερωτεύεσαι ένα νέο άνθρωπο.
Μόνο τις πεταλούδες στο στομάχι θυμόμουν και το πως σου κόβεται η αναπνοή όταν πλησιάζει το πρόσωπό του κοντά στο δικό σου.

Δεν θυμόμουν τις ανασφάλειες που μπορεί να νιώθεις μέχρι να τον γνωρίσεις. Για το παρελθόν του, για το πώς σκέφτεται, για το πώς είναι όταν δεν είναι μαζί σου. Είναι πρακτικά ένας άγνωστος που θέλεις να γίνει γνωστός. Είσαι σίγουρη όμως ότι το θέλεις πραγματικά;
Γιατί όπως κι εσύ, έχει κι αυτός παρελθόν με πάθη και λάθη, με όμορφες στιγμές και μη με άλλους ανθρώπους, με ελεύθερη βούληση κι επιλογές. Δεν μπορείς να διαγράψεις τίποτα, απλά να τα αποδεχτείς και να προχωρήσετε μαζί σε νέα πάθη, σε νέα λάθη, σε νέες όμορφες στιγμές και μη.
Γιατί πέρα από τις όμορφες, σίγουρα θα υπάρξουν κι άσχημες. Μην ξεχνάμε ότι όταν εισβάλει κανείς στον «προσωπικό μας χώρο» πάντα τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Αφήνουμε έναν άνθρωπο να μας δει χωρίς προστατευτικούς μανδύες. Τον αφήνουμε να μας αγγίξει σε μέρη που πονάνε, σε μέρη ανεξερεύνητα ακόμη, σε μέρη δυσπρόσιτα. Και για αυτά ακριβώς αξίζει να μας αγαπήσει κανείς- αν θα το κάνει τελικά.

Είναι δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις, και κυρίως όταν εμπεριέχουν και το στοιχείο του έρωτα. Είναι όμως και οι πιο όμορφες.
Οι πεταλούδες στο στομάχι σε κάθε θύμησή του. Το φιλί του που σου κόβει την ανάσα κάθε φορά. Η μυρωδιά του. Τα σώματά σας όταν γίνονται ένα. Τα αστεία μεταξύ σας. Οι σιωπές σας. Το άγχος για το τι σκέφτεται κι ο ενθουσιασμός κάθε φορά που ανακαλύπτετε ότι σκέφτεστε το ίδιο. Κι ας μην είστε μαζί.
Αυτά και μία λίστα με άλλα εκατό πράγματα που μπορούν να μου έρθουν στο μυαλό.

Είναι ωραία όταν ερωτεύεσαι. Ακόμα κι όταν πονάς από έρωτα και πάλι είναι ωραία. Γιατί ο έρωτας είναι ζωή και κάθε φορά σου αποδεικνύει ότι είσαι ζωντανός.
Και τυχερός που έπεσες πάνω σε αυτόν τον άγνωστο, το μυστήριο άνθρωπο, που σου δίνει την ευκαιρία να τον επεξεργαστείς, να τον αγαπήσεις και να πορευθείτε για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί. Όσο κι αν είναι αυτό. Η στιγμή μετράει.

Like what you read? Give Helena Zahra Bouih a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.