Etsy — Kreativna Prodaja!


Za kreativce koji žele nešto malo vise zaradit preporucam Etsy.

Osim čistog cilja promoviranja radova i informiranje o umjetniku/ autora radova koju naravno možemo saznati sa Facebook stranice, dolazimo do pitanja direktne prodaje proizvoda.

Za to je savršen Etsy. Njihov slogan je:

“Shop directly from people around the world.”

Etsy je besplatna web platforma na kojoj umjetnici mogu prodavati svoje radove, platforma je primarno usmjerena na DIY (do IT yourself) tipove radova/proizvoda iz kućne radione.

Neke od spomenutih kategorija su:

Art

Home & Livingston

Jewelry

Vintage

Craft Supplies

Kako točno funkcionira?

Svaki autor/inovator kreativac koji se odluči prodavati svoje proizvode na Etsy platformi otvori jednu vrstu svog osobnog dućana (shop) gdje ljudi zapravo mogu vidjeti sta ta osoba sve nudi od svojih radova ili kreacija.

Moj shop bi vjerojatno bio pun kosturskih glava, slatkih…vjerojatno jestivih, joj di je ta Nutella!

Otvaranje i plaćanje!

Osim standardnih stvari koje se moraju postavit (kartica, cijena, ime shopa, Pay Pal Itd.) jedina stvar na koju treba ovdje računat kako točno funkcionira zarada od prodaje. Iako je platforma besplatna, oni naplaćuju 0.20$ da bi neki predmet/proizvod (item) bio izlistan u ponudi shopa pa time i kupcima u naredna 4 mjeseca ili do samog trenutka kupnje/prodaje. U trenutku kad je prodaja izvršena tada Etsy prikuplja 3.5% provizije od ukupne cijene proizvoda.

Za koga je Etsy Savršen?

Ako imate mogućnost makar isprobajte platformu jer nudi odličnu mogućnost prodaje jer navode da imaju preko 40 milijuna aktivnih korisnika i prodaja ručnih radova u 2013 je iznosila 1.35 milijarde dolara. Odlična prednost bi bila autorima koji imaju već kreiranu web stranicu/Facebook page kao lagani dodatak slatkoj torti sa kosturčićem na vrhu Haha.

Za nekoga tko tek kreće sa promocijom i prodajom svojih proizvoda Etsy nije idealan izbor jer na jednom mjestu su svi koji žele istu stvar prodati! A time se stvara savršena ali opaka konkurencija i naravno provizija nije nešto na sta smo spremni odmah na početku pristat, koliko god to dobro zvučalo. Stranice na koje također vrijedi bacit oko, a vjerojatno su vam jako dobro poznate i nešto drugačije su EBay i Amazon.

Sretno sa prodajom, uživajte u radovima/kreacijama ali molim ne zaboravite na čokoladu točnije na Nutellu, ja mislim da potiče na ludost i kreativnost i time me baš zanima šta vi mislite koje su sve moguće primjene prazne Nutella staklenke?