Ești… femeie sau ce ești?

Ce cuvinte usturătoare ..și ce greu atârnă…
Se poate că unii dintre noi plângem mai des.. Probabil noi, astea care gândim și cu sufletul… Probabil astea care ne culcăm târziu dimineața pentru că pentru noi nu exista <azi noapte> .. Probabil plângem din dramele noastre, probabil plângem de prea plin… dar sigur sunt lacrimi grele, lacrimi amare de drum, de neînțelegere, de neîmpliniri, de vise…
Știu că fiecare om e special în felul lui, știu că fiecare om are un rost, un sens, un drum… dar mai știu că cei care lucrează cu sufletul sunt al naibii de sensibili… un cuvânt, un ton, o boare îi poate dărâma definitiv ; și pentru asta nu am putut lucra nicicând cu suflete..

Am întâlnit la sfârsit de săptamână un om trist.. O prietenă care a venit la cele două băuturi pe care le-am băut cu.. noul-vechiul ei prieten. Încerc de multă vreme să o înțeleg, să înțeleg de ce până la vârsta asta nu își poate trăi viața mai mult de câteva luni alături de cineva.. De fiecare dată când mă sună să ieșim și e fericită, o văd cu cineva. Cu altcineva. Prima dată pare fericită, zâmbește, încearcă, e protectoare și grijulie. Nu știu ce se întâmplă după, dar o dată am avut nedelicatețea să o întreb care-i treaba, de ce așa?
Încerc să-mi aduc aminte răspunsul ei.. Suna cam așa: „Știi cât îl iubesc? Nu înțeleg de ce nu vede? De ce nu vede în mine, dacă zice că mă iubește?”. Și începea să plângă.. Cam așa începea..

Dar am înțeles multe. Mai ales despre mine. Doar că da… uneori îmi aduc aminte de ce poți să trăiești lângă persoana nepotrivită. Cât de mult te poate răni, cât de mult te poate duce în cele mai negre adâncuri ale sufletului tău, cât de stranie îți devine viața.
‘Alaltăseară, prietena meu era din nou tristă. Adică râdea, zâmbea, făcea conversație.. Mă uitam la ea, era a doua.. sau a treia oară când o vedeam lângă bărbatul ăla . Față de prima dată, avea în ochi niște lacrimi invizibile, o durere de nedescris, o schingiuire sufletească imposibil de descris în cuvinte.. Mă uitam la ea și încercam să înțeleg de ce vorbește cu atâta patos, cu atâta încrâncenare despre muncă. Și, la un moment dat, am înțeles. Nu avea nici o legătură cu munca.. Avea cu ..barbatul de lângă ea. Care nu cred că o iubea, nu cred că o înțelegea, nu cred că vedea nimic în ea din ce vedeam eu în acel moment.
Asta e…
Probabil, peste ceva timp, mă va invita iar la baut ..și sper, de dragul ei, să fie lângă altcineva !

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.