VM Cross 2019

IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships — 30. marts — Aarhus

Hvem er verdens sejeste løber?

Hele verden løber. 
Alene i Danmark er der over en million mennesker, som løber. 
Men af alle verdens løbere, hvem er så den bedste?

“The greatest footrace in the World” — Athletics Weekly

Når Dansk Atletik den 30. marts 2019 er værter for VM Cross, bliver det med deltagelse af 800 af verdens bedste løbere, men de er ikke alene om at indtage scenen; for første gang nogensinde har almindelige mennesker mulighed for at løbe med i denne klassiker, som i forskellige former har været afholdt siden 1898.

VM Cross og Moesgaard Museum

VM Cross i Aarhus byder på historiens mest udfordrende rute med flere højdemeter end nogensinde før og masser af udfordringer undervejs; ikke mindst taget af Moesgaard Museum, som VM-ruten går opover..
Og VM er ikke kun for de bedste løbere i verden. Det er for alle, som gerne vil være med til denne løbernes fest.

Som almindelig løber kan du opleve VM-rutens 2 km distance gående eller løbende. Du kan løbe med familie, venner og kolleger på en 4x2 km stafet og du kan løbe op til 12 km på den udvidede VM-rute.

Den 2 km lange rundstræknings højdeprofil. I alt vil seniorernes VM-løb have en total stigning på 340 meter — svarende til 48 % af kravet til en rute til EM i bjerglø

Det er ikke hver dag, at verdens bedste løbere kommer til Aarhus — og det er bestemt ikke hver dag, at vi alle kan være med, når alle sejl sættes til ved et verdensmesterskab. Det kan vi nu. På en spektakulær rute, i et spektakulært show, til en fest, hvor alle er inviterede.

VM-dagens program

Vi forventer adskillige tusinde deltagere, hvoraf ca. 10 % forventes at være fra udlandet, er der lagt op til årets løbefest på en 2 km rundstrækning i landskabet omkring Moesgaard Museum.

VM-Ruten på og omkring Moesgaard Museum

Rundt om VM-rutens 2 km lange rundstrækning vil der være fanzoner, såkaldte ‘Challenge zoner’ og ‘Market Square’.

Rutens canzoner, ‘Challenge zoner’ mm.

Efter blot 400 meter går ruten gennem ‘Løbernes Valhal’; en fanzone for titelpartneren Mikkeller.
Her vil der være musik, servering, fest og farver — det perfekte sted at følge løberne undervejs i konkurrencerne — eller heppe på vennerne i motionsløbene.

Alle medlemsforeninger i Dansk Atletik er inviteret til at have plads på forreste række i næste zone, som udover en fntastisk udsigt også byder på storskærm og let adgang til ‘Market Square’

I en lavning på ruten møder løberne den første ‘Challenge zone’; et 5 meter langt og 10 cm dybt vandhul.

Efter en kort stigning kommer man til næste ‘Challenge zone’; 15 meter med mudder. Live musik på scenen ud for zonen giver rigelig grund til at være netop her.

Dernæst følger 20 meter sand, som er den sidste ‘Challenge zone’ inden taget.

“Will you have Vikings?” blev vi i den tidlige fase spurgt om af det internationale forbund. Svaret er ja. Umiddelbart inden taget bydes løberne velkomne på vikinge-manér af vores egne vikinge-cheerleaders.

Og så er vi kommet til taget. 100 meter med 10 graders stigning, flankeret af et ‘railcam’ og cheerleaders fra danske Run Crews. Tænk Alpe d´Huez for løbere.

Og så skal man ikke glemme turen ned igen. her kan det gå stærkt. Derfor bygger vi et hævet sving for foden af bakken, som hjælper alle løbere rundt og ud på næste runde, inden det går mod målet — specielt designet til lejligheden:

Kontakt

Katrine Gribel Vorum, event koordinator (katrine@dansk-atletik.dk)
Jakob Larsen, direktør Aarhus 2019 (jal@dansk-atletik.dk)