Napihljiva dekliščina na železniški

Najprej je na vitrini pisalo, da malicajo. Dobro. Kurc. Pač malicajo. Malo sicer čudno, da malicajo med 16:30 in 17:00, ker takrat ne malicaš, temveč hamburgerkaš ali karkoli pač že ješ. Malice ziher ne. Ampak okej. Pač. Železniška fora, ugibam.

Ura je bila 16:52, zato niti ni bilo take sile. Vlak je bil ob 17:20. Nič. Šel sem gor na peron. In šele na peronu ugotovil, da v soboto popoldan pač ne naletiš na pare, ki bi se strašansko žvalili, objemali, cartali ali ločevali, pošiljali nekam in komaj čakali, da se ločijo. Za tisto je treba na postajo zijat ob nedeljah. Med peto in sedmo je najbolj priporočljivo. Ob sobotah pa tega ni. Ob sobotah se mularija z vrečkami vrača iz Europarka in kolegice grejo na dekliščino, a, saj je tudi bodoča nevesta tukaj, sem jo zapazil, ko je držala gigantskega napihljevega tiča, v katerega smo vsi buljili. Predvsem zato, ker smo skušali oceniti, ali bo sploh šel skozi vrata vlaka.

In ker sem pač čakal, s slušalkami v ušesih, da bo ura minila, kar je na železniški postaji res kjut in fajn, že zato, ker imajo one ure, ko se sekundni kazalec ne ustavlja, kar deluje pomirjajoče nostalgično, no, ker sem bil pač kot lipov bog, so se bejbe odločile, da bodo prišle nafehtat karkoli. Teh ceremonij okrog dekliščin, kjer se tekmuje, katera bejba se bo bolj degradirala in kjer so babe tako žleht, da mi je žal, da nisem feministk, prav vidiš jih, kako se izživljajo nad nevesto, itak iz dobre stare žlehtnobe, ker se pač še ne ženijo, ker njihovi tipi dlje do naslednje fuzbal sezone pač ne vidijo… No, enivej, ker sem stal na drugem peronu, tir dva in tir tri, ter soliral z namišljeno kitaro, sta dve prišli do mene. Izgledali sta kot družice ali kakorkoli se tem bejbam reče, pač izgledajo. Joškasto, tolsto, pijano in predvsem zajebano.

“Daj…” je direkt rekla prva, skoraj blont, ampak se je vielo, da je pri frizerju cincala in je dobila pramene, s katerimi ne veš, kaj sploh dobiš.

“Prosim?” sem si dal slušalke ven in se delal, kot da jih nisem videl. Kako te ne bi, če so zgledale kot sneguljčice z gajbo pira in ogromnim tičem.

“Daj!” je zdaj rekla še bolj grobo druga. Ker je bila za kakih pet centimetrov višja od mene, sem se je seveda prestrašil. Ne vem za vas, mene je teh bejb resno strah. Ker se mi zdi, da me bodo ali posilile ali pa potisnile pod vlak. Ker so sicer, verjamem, prav prijazne in prijetke Metke, Urške in Špele, ampak ko pridejo tako na kup, ko so nakokirane od poroke… Te pa samo bejži.

Pod nos, pardon, pod kurca sta mi porinili oni ceker, kamor baje nekaj vržeš not.

“Ej, fuj!” je pokazala name ona skoraj blont, “šlic maš odprt!”

“Vem ja…” sem jima rekel.

“Ha? Pa kaj si prizadet?”

“Ne, pač šlic mi dol leze, take kavbojke so.”

“Pa si rekel to, ko si jih probal?”

“Sem.”

“In kaj je rekla prodajalka?”

“Ni bila prodajalka. Prodajalec je bil. Rekel je, da se to tak nosi. In da naj nosim črne gate.”

Seveda sta se obe sklonili in šli pogledat, če imam res črne gate.

“Nimaš črnih gat, neke sive maš,” je rekla ona višja, strokovnjakinja za zajebavanje, kot se je takoj zatem izkazalo, ko je dostavila, da imam H&M gate, ki jih ona kupuje svojemu dragemu.

“Meni jih kupuje mama,” sem se ju skušal znebit tako, da sem se kar sam vrgel pod zug.

“Ja pa iiii!” je zadehtela ona skoraj blont. “No, daj. Vrži nam nekaj not.”

“Zakaj? Ne bi morale nekaj zdaj rečt ve ali pa vsaj nevesta bodoča in to.”

“Alo. Sanja!” se je zadrla ona blont. Sanja je bila, sem ugibal, nevesta. No, ni bila. Prišla je zdaj ena bejba, oblečena v barbi roza korzet, joške so se ji končale nekje pri grlu, ker je imela vse tako natiščano.

“Ta nam dela probleme!” je rekla kar direkt ona blont.

“Kaj? Kake jebene probleme?” je priletela Sanja, kot da smo se sfajtali.

“Nič, kaj…” sem cincal, kolikor se je dalo jebivetrsko.

“Kaj nič? Daj not!” je pokazala na ceker zdaj še tota Sanja.

“Mi lahko razložiš kaj?”

“Kaj kaj? Ja denar, ne!”

“Zakaj bi te dal denar?”

“Pa ti veš, kolk’ poroka stane?”

“Odvisno, kaki hepan si.”

“Kaj si reko?” je zdaj rekla ona ta visoka, pri čemer so me vse tri obstopile. Dišale so po neki sadni vodki, torej sladko in od blizu so bile dejansko luštne punce.

“Nič, ni pomembno. Ne dam vam ama nič.”

“In zakaj ne? Nimaš? Če maš za zug…”

“Ja, do Hoč, 1,50 evra, to mam ja.”

“A daj no. Če maš ajfouna,” je Sanja videla moj telefon.

“Je odplačan,” sem ji pisnil nazaj in v tem trenutku sem se zavedal, da so totalne neznanke, da jim nisem ama nič dolžan in da naj se lepo jebejo one in njihova dekliščina.

“Kak odplačan?” je kar naprej rinila Sanja. Ni se mi dalo več ubadati z njo, zato sem si dal slušalke nazaj noter in si dalje narihtal muziko. Resda neko rock balado, karkoli, samo da se ne rabim z njimi ubadat. Povrhu sem se še obrnil, proti tračnicam. Če bi me porinile, bi pač me. Hvala bogu, glede na situacijo.

Mrmral sem si štikl, mislim da od Blink-182 in nisem šljivih ne njih ne nikogar pet posto. Malo sem bil vseeno besen, ker so tete imele malico, ker če ne bi imele malice, se ne bi zdaj zajebaval s temi, se opravičujem izrazu, droljami. Saj sem bil prijazen, ne? Ajde, kolko-tolko? Malo pa, ne?

Začutil sem, da mi je nekdo potrkal po rami. Previdno sem se obrnil, ker v najstniških filmih, če se na hitro obrneš, dobiš eno direkt po gobcu in ne hvala. Imam rad svoj gobec. Zelo.

“Da… sl… ve…” sem nekako slišal kričanje skozi slušalke. Ven sem dal samo desno, kot da bi v 18. stoletju samo narahlo nagnil cilinder z glave.

“No, zakaj mi ne daš?” je, ko sem jo dobro premeril, rekla bodoča nevesta. Zdaj je imela onega napihljivega tiča med nogami, ki se je skušal zriniti še med moje noge.

“E… Zdaj ko si ti… Povej mi, zakaj.”

“Kaj zakaj? Kaki model. Pa pizda, kdaj bo ta vlak…” je očitno scena presedala tudi bodoči nevesti.

“Kam pa sploh greste?”

“V Rače.”

“Kak te tja? Ste od tam doma?”

“Ne. Pač. Oni dve sta,” je pokazala na Sanjo, ki je bila očitno njena poročna priča, in ono skoraj blont, “pa smo rekle, da gremo raje tja, da ne bi…” Točno sem vedel, zakaj se je ustavila.

“Da si ne bi sramote delale na Poštni v Mariboru?”

“Tudi ja…” ji je bilo malo nerodno, ker ji je kurac bingljal med nogami. Vedela je, da se je pač predala in pustila puncam, da pridejo po njo in delajo z njo karkoli. V bistvu je bila lepa mlada, taka prava bodoča nevesta, ki gre rada malo s puncami, predvsem zato, ker ve, da ima privat lajf porihtan. Ali nekaj takega.

Šele takrat sem ugotovil, da je minilo že deset minut in da lahko grem zdaj kupit karto, ker če se bom še malo zajebaval, mi bo vlak odpeljal. Kar glede na to deveterico, prešteto preko prsta, družic, niti ne bi bila tako slaba stvar.

“Urban…” sem ji pomolil roko.

“Maja,” mi jo je podala nazaj.

“No, Maja, kdaj se poročiš?”

“Naj bi se konec maja.”

“Naj bi se? Kaj pa te?”

“Dragi dela v tujini, pa ima vse vikende skoraj polne, pa še ni ziher, če bo mel čas.”

“V Avstriji dela?”

“Ja. Gori v Magni, poznaš?”

“Kdo te ne,cela Slovenija zdaj to pozna.”

“Haha,” se je zasmejala, “oprosti, no, če smo te tak’ napadle.”

“Ni panike. Kje se poročita?”

“Mater, ti pa res dosti sprašuješ.”

“Novinar sem, te pa…”

“Te pa te vse zanima? Saj prav. Na Ptuju se poročiva.”

“Jaz bi se tudi tam.”

“Pa?”

“Pa imajo zasedeno.”

“Eh. Midva sva takoj dobila.”

“Za mene imajo zasedeno že kakih deset let,” sem se ponudil z res dobro finto.

“Hahahahaha.. Dobra!”

“Band mata že?”

“Ne, kolegi njegovi bodo najbrž špilali.”

“No, če je pa tak’… Če podpirata lokalne pubece in kolege in to…” sem ji rkel, vzel ven denarnico, dal deset evrov in jih vrgel v košarico, “potem pa na, izvoliš!”

Nasmejala se je in me kušnila na lice. Dišala je po pivu, dejansko dišala. Pogledala me je skoraj zaljubljeno, rekla, da sem fajn, nato pa zakričala: “Sanja, delalo je, kak’ sem ga nagnila! Jihaaaa!” In je odšla.


Na blagajni me je pa še prodajalka vstopnic nahrulila, ker si nisem dal ven slušalk. Vlaka nisem zamudil, sem pa šel na drugi konec vlaka. So pa kričale za mano, ko sem v Hočah stopil dol.

“Urban… Me tudi nimamo bandaaaa! Daj še naaaam!”

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.