Concerning copyright

Ik ben iemand die gelooft in het vrij delen van muziek. Naar mijn mening zijn CD’s compleet overbodig en de winsten die artiesten boeken op de verkoop ervan zijn te verwaarlozen. Spotify en al die streamingdiensten die de artiest een percentje willen geven via advertenties zijn naar mijn mening 10 jaar te laat op het toneel verschenen en ruiken bij mij naar nodeloos winstbejag.

Itunes is een leuk alternatief voor degene die de artiest écht willen steunen, maar ook dat gaat mij niet tegenhouden om muziek “illegaal” te downloaden. Hoewel, de muziek van artiesten die me écht raken zal ik nog wel kopen. Muzikanten verdienen trouwens hun muziek toch met touring, concerten en reclame. Ik voel me absoluut niet schuldig daarover.

Films en series zijn dan weer iets helemaal anders. Ik geef toe dat ik vroeger enorm veel illegaal gedownload heb, bij het gebrek aan een goed alternatief. Veel series kon ik nergens in België bekijken omdat de doorsnee Vlaamse kijker liever naar marginale kookprogramma’s en reality kijkt. Netflix in België is fantastisch en dat is ook wat ik nu gebruik. Als mensen de makers van films en series niet steunen door te kijken/betalen, zouden er ook geen films en series meer zijn. Hetzelfde gaat op voor games.

Copyright respecteren is gewoon je verstand gebruiken. Als iemand iets maakt moet dat gerespecteerd worden. Het is in essentie vrij simpel.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Jef Van den Bosch’s story.