Bæredygtighed – Klimaforandringer

Der sker klimaforandringer over alt i verden. Gennemsnits temparaturen ligger på 15* i dag, hvor i stenalderen havde en temperatur på 17*. Forskere siger at vi er på vej mod en istid, som vi har oplevet på jorden før i tiden. Pga de store klimaforandringer har Elon Musk sat sig et mål omkring år 2020. Målet går ud på at alle borger skal have mulighed for at flytte til Mars hvis det er det, det enkle individs ønske er. Forsker mener nemlig at Mars har set ud som Jorden før, og nu har man opdaget is på Mars som antyder at der er vand tilstede. Senere har man igen opdaget at der er flydende is på Mars, så der er altså vand tilstede.

Der er blevet samlet en mindre gruppe mennesker som består af 100 personer, som skal flyve til Mars, og lave et såkaldt, CO2 udslip. De 100 personer som er blevet udvalgt til missionen “Travel to the Red Planet” er en One Way Trip, dvs at de ikke kommer tilbage til jorden igen. Man kan kalde dem for et eksperiment, fordi intet er sikkert om de overlever turen, eller om de overhovedet kan overleve på den røde planet.

Link til video – https://youtu.be/8bKZg3wGELA

Live til video 2 – http://youtu.be/icN29cdmw_s

Bliver det en succesfuld rejse, kan Mars blive den næste planet vi mennesker kan bo på, i tilfælde af vi ikke kan få styr på klimaforandringerne på jordkloden og få en global opvarming. Det vil tage mange år før vi overhoved vil kunne leve på Mars, uden iltmasker på, dragter osv. Mellem 50–100 år, ingen kan svare særlig præcist, om hvor lang tid processen vil tage for at kunne lave en atmosfære, bare fremskyndet en del.

Vil det overhovedet være muligt at overleve så mange år, uden en normal atmosfære? Det svækker jo kroppens muskler og knogler. Efter nogle måneder i rummet vil kroppen aldrig være i stand til at kunne lande på jorden igen, og rejsen til Mars tager flere år.