6 tips fra barn om å starte en karrière

Kanskje du akkurat er ferdig som student, kanskje er du klar for å klatre opp karrièrestigen i jobben du er i nå eller kanskje du ser etter nye muligheter.

Ta en titt på de seks rådene om å starte karrièren din fra barns perspektiv!

1. Vær nysgjerrig

Barn er nysgjerrige på alt og er entusiastiske når det gjelder å gripe alle nye ”muligheter” som kommer dets vei. Du må være sosial nok til å møte forskjellige mennesker og se etter muligheter — og desto mer du ser desto bedre jobb kan du ende opp med.

2. Vær hensynsløs

Barn er ikke redde for konkurranse, de tenker ikke på det i det hele tatt. Hvis du gir de en ball vil de kun leke, og følger ballen dit den triller. Din konkurranse er like uvitende som du er, så selvsikkerheten din kommer du langt med. Bare ”følg” etter målene dine ute å nøle.

3. Vær tålmodig og lidenskapelig

Tålmodighet og lidenskap er alt som trengs for å være alles favoritt. Jo mer du prøver, jo raskere vil du bli belønnet. Det blir kanskje kjedelig å gjøre det samme om og om igjen, men du bør aldri miste lidenskapen din for det.

4. Vær omsorgsfull og tilgi

Barnet bryr seg om deg på sin egen måte, men den gjør det fordi du bryr deg tilbake også. Å bry seg om familien sin er naturlig — det gjør deg lykkelig, elsket og beskyttet. Invester energien din på å bygge gode bånd med kollegene dine og vis dem at du bryr deg om dem.

Alle barn gjør en ”feil” her og der. Det samme med voksne. Så, tilgi deg selv og glem ting som drar deg ned.

5. Vær lojal og ha det gøy

Uansett om barnet er sur på grunn av noen av dine beslutninger, vil den fortsette å elske deg på akkurat samme måte som før. Så åpne deg for folkene rundt deg, uten å tillate at noe negative omgivelser påvirker følelsene dine.

Prøv å holde en positiv stemning minst 70% av tiden og nyt hvert minutt av jobben!

6. Nyt reisen

Nyt hvert eneste øyeblikk, vær akkurat den du har lyst til å være. Husk å omringe deg rundt de menneskene som er best for deg. Dette ligger i din menneskelig natur — fra du var barnet selv.