‘De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Orica-Scott’

Deze vrijdag gaat de Giro d’Italia van start. Renners bereiden zich voor op verschillende manieren. Ze rijden kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Asturië, de Ronde van Kroatië of de Ronde van de Alpen. Anderen kiezen er dan weer voor om te trainen in bijvoorbeeld Tenerife zoals Bauke Mollema. Maar het grootste deel koos ervoor om de Ronde van Romandië te rijden en daar toonde een kleine Australiër dat hij een uitstekende klimmer is. Een diepe buiging voor Simon Yates.

Na de proloog eindigden de eerste drie etappes van de Ronde van Romandië in een massaspurt. Daardoor kon Fabio Felline, de verrassende winnaar van de proloog, de leidersplaats makkelijk behouden. In de vierde etappe kwam er wat verandering. De rit werd niet beslist door een massasprint maar wel door een sprint-à-deux. Het speelse gemak waarmee Simon Yates, Richie Porte voorbij reed was indrukwekkend.

Voor de derde keer stak Yates de finish over als snelste coureur. Hij stak eerder dit jaar ook de Grote Prijs Miguel Indurain en een bergetappe in Parijs-Nice op zak. Bij die overwinningen toonde de 24-jarige Australiër telkens lef door vroeg weg te rijden op een stijl stuk om zo alleen naar de finish te kunnen rijden. Hij lijkt beter dan ooit.

Simon Yates — Parijs-Nice Etappe 6

Met zijn broer Adam erbij heeft Orica twee toekomstige sterren in de ploeg. Het is vooralsnog moeilijk om te bepalen welke van de twee de beste is. Adam behaalde het beste resultaat in een grote ronde door in 2016 vierde te worden in het algemene klassement van de Tour. Dat deed hij wel zonder een ritzege te behalen. De meest spraakmakende overwinningen zijn voor Simon. Buiten de ritzeges dit jaar won hij vorig jaar de zesde etappe van de Vuelta.

Naast de gebroeders Yates kan Orica-Scott ook een beroep doen op de Columbiaan Esteban Chaves. Ze kunnen alle drie meerijden voor de eindoverwinning in een grote ronde. En met talentvolle klimmers zoals Jack Haig en Carlos Verona als knechten ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de Australische ploeg.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Kasseivreters’s story.