De verwachtingen voor zijn toekomst zijn hooggespannen

Fernando Gaviria is misschien wel een van de meest talentvolle sprinters van dit moment. Maar toch, dan moet je het nog altijd waar maken. Zowel in de derde als in de vijfde etappe van de Giro wist de Colombiaan als eerste over de meet te komen. Toch niet eenvoudig, als je weet dat dit zijn eerste grote ronde is.

Gaviria is misschien al een van de meest bekende sprinters van het moment. Je zou haast vergeten dat de renner van Quick-Step Floors ‘amper’ 22 jaar oud is. Dit toont nog maar eens aan dat hij nog een hele mooie toekomst voor zich kan hebben.

De Colombiaan begon zijn wielercarrière in het baanwielrennen. En ook daar toonde Gaviria zich van zijn beste kant. Zo won hij in 2012 het wereldkampioenschap baanwielrennen voor junioren en enige tijd later ook het omnium.

Gaviria kan ook uit de voeten op de baan.

Vanaf 2014 begon Gaviria zich steeds meer op het wegwielrennen te focussen. Hoewel hij in dat jaar ook al mooie dingen liet zien, was vooral 2015 het jaar van de doorbraak. Vooral de zeges in de eerste en de derde etappe van de Ronde van San Luis waren knap. Ook in de Ronde van Groot-Brittannië toonde de op dat moment 20-jarige Gaviria dat hij een beloftevolle renner is.

Afgelopen jaar toonde de renner van Quick-Step zich helemaal. Parijs-Tours wist hij eenvoudig aan zijn palmares toe te voegen en opnieuw kon hij twee etappes in de Ronde van San Luis bemachtigen. Ook de derde etappe van de Tirreno-Adriatico kon Gaviria op zijn naam schrijven.

Dit jaar, en dan vooral afgelopen week, toonde Gaviria nog maar eens zijn klasse. Na opnieuw een rit in de Tirreno-Adriatico wist hij twee ritten te winnen in de grote Ronde van Italië. Straf, want dit is pas zijn eerste grote ronde als wielrenner. Een derde etappe werd net voor zijn neus weggeplukt door Caleb Ewan, een andere zeer beloftevolle wielrenner. Wie weet wat hij nog kan aanrichten in de komende ritten van de Giro. Alleszins kan je nu al spreken van een geslaagde Ronde van Italië voor hem.

Gaviria veroverde dit jaar al de roze trui.

Op 1 juli zal hij ook aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. Zijn eerste Tour de France. En wel, waarom ook niet. Ook daar zal Gaviria zich zonder enige twijfel in de kijker kunnen fietsen. De verwachtingen liggen hoog voor de Colombiaan. Maar dat mag ook wel, met zo veel talent.

Ik zou zeggen: probeer het ooit ook eens in de Vuelta, Fernando!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.