Someloma? Sinä päätät!

Joku aika sitten twitterissä keskusteltiin somelomista. Seurasin keskustelua huvittuneena (jota en muuten enää etsinnästä huolimatta löytänyt). Toisten mielestä oma loma alkaa siitä kun läppäri menee kiinni ja älypuhelin unohdetaan laukun pohjalle. Toisten mielestä somea käyttää väärin, jos siitä tarvitsee lomaa. Hohhoijaa.

Tässä on minusta ihan sama juttu kuin lasten kasvatuksessakin. Jokaisella on oma tapansa. Neuvoja satelee. Se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Oikeaa vastausta ja tapaa ei ole. Tee kuten parhaaksi koet!

Ollessani duunissa, pidin usein facebookin (joka silloin oli melkeinpä ainoa käyttämäni kanava) kiinni kesäloman ajan. En halunnut törmätä työjuttuihin kesälomalla. Minulle loman mittainen irtiotto somesta sopi. Toisaalta, nyt kun käytän pääasiassa twitteriä, on vaikea kuvitella, että haluaisin olla koko lomaa sitä käyttämättä. Ehkäpä käytön vähentäminen lomilla on jatkossa miulle sopiva tapa.

Se, minkä uskon tekevän jokaiselle hyvää (tutkitustikin), on kaikkien älylaitteiden käytön vähentäminen lomalla, olipa kyseessä läppäri, pad tai puhelin. Nauti auringosta tai sateesta, näe ystäviä, hengaile, rellestä tai vain relaa. Ehdit kyllä tsekata ne meilit toistekin.

Ihanaa lomaa kaikille, joilla se on käynnissä tai tulossa!

P.s. Vaikka yksilö voi lomailla somesta, yritys ei voi. Äkkiä kesän somevastuut kuntoon, jos vielä ei ole!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.