Az idei Star Wars felhozatal

Star Wars Celebration 2017 — Hivatalos logó

Bátran kijelenthetjük, hogy az orlandói Star Wars Celebration igen tartalmasnak bizonyult. Star Wars könyveket csak nagyon ritkán olvasok, szóval azt a részt át is ugranám, de ha jól tudom, akkor a könyvek szerelmesei idén sem maradnak hoppon.

Kezdjük 2017 aduászával, Az utolsó Jedikkel. A nagy beszélgetés végén kaptunk egy pofás kis plakátot:

Már önmagában a kép is rengeteg kérdést vet fel, erre még rátettek egy lapáttal a teaser trailer bemutatásával:

Igen-igen tudom. A fent látott videó, nagyjából egy kaptafa Az ébredő erő első trailer-ével, de igazából ez kit érdekel?! Úgy néz ki, hogy a Disney a Zsivány Egyes után kicsit rákapott a ,,darkos” hangulatra (már, amennyire megengedhetik maguknak) és ez jó, hiszen a recept ott is bevált.

Nagyon érdekel, hogy milyen mentalitású Luke Skywalkerrel találja majd szembe magát Rey és, hogy Ren lovagjai milyen módon próbálják majd őket kivonni a forgalomból. Továbbá pletykák vannak, de az igazi válaszra még várnunk kell több szereplő történelmét és családi mivoltát illetően…

A másik nagy bejelentés egy már létező sorozatot érint, nem mást, mint a Lázadókat. A sorozat már 2014 óta fut és bejelentették, hogy az idén érkező 4. évaddal lezárják Ezra Birdger és barátainak történetét. Szerintem ez különösképpen jó hír, ez még a “csúcson kell abbahagyni” kategória. A záró évadhoz is kaptunk egy hangulatos beharangozót.

Végül, de nem utolsó sorban a játékok szerelmesei is kiélhetik majd csillagközi vágyaikat (természetesen ebbe én is beletartozom), ugyanis az EA bejelentette a Battlefront II. játékot, amiben az első részhez képest monumentálisabb és kidolgozottabb játékmenetet, több pályát és több karaktert is ígérnek. Reméljük, hogy mindezt nem DLC-k formájában szeretnék majd nekünk eladni, hanem egy tisztességesen összepakolt játékba csomagolva. A trailer itt is hozza a szintet:

Úgy néz ki el leszünk látva egy darabig Star Wars cuccokkal és ez A Sithek bosszúját követő nagy csend után igen extázisba ejtő gondolat. “Jöjjenek csak!” :-)