Powered by Telia

Legevisitt gikk fra idé til virkelighet på rekordtid. Det hadde ikke vært mulig uten hjelp fra Telia. Her kan du lese mer om hvordan samarbeidet mellom mastodonten Telia og en Startup lanserte en helt ny type helsetjeneste på under 4 måneder.

To verdener møtes

Høsten 2016 var Legevisitt helt nyoppstartet, med en god idé og mye pågangsmot. Imidlertid var det mye som måtte på plass før Legevisitt kunne lansere sin tjeneste. Vi hadde hørt at Telia støttet Startups, og ba om et møte for å se om Telia fattet interesse for vårt konsept.

Design Sprint a lá Telia

Heldigvis for Legevisitt, fattet Telia interesse, og i november 2016 stilte Telia med et team på 6 personer, som hjelpe oss å videreutvikle vårt konsept. Teamet fra Telia bestod av utviklere, designere og bedriftsutviklere. Arbeidsmetoden vi brukte, var en modifisert versjon av Googles Design Sprint. Dette er en prosess som gir helt klare rammer for hvordan man skal gå fra idé til prototype på én uke. Ikke nok med at man skal ha en prototype, den skal også testes på virkelige personer. For å få til dette i løpet av så kort tid, er det strenge regler som gjelder for hvor hvor lang tid man kan bruke på ulike prosesser. I tillegg er innhenting av brukerdata viktig, og mye av tiden går med til intervjuer med reelle kunde, for å identifisere problemstillinger.

Diskusjoner rundt den optimale pasientopplevelsen

Designsprinten går fra mandag til fredag, og i løpet av torsdagen skal prototypen være ferdig. Da hjelper det å ha flinke folk som er vant til å levere raskt!

Hele teamet er samlet

I løpet av fredagen tester man prototypen på ekte testpersoner, som gir sin tilbakemelding. Basert på tilbakemeldinger, justerer man tjenesten. Denne kontinuerlige innhentingen av tilbakemelding, og fortløpende justeringen, har vi med oss den dag i dag. Vi tror dette er en viktig årsak til at Legevisitts pasienter er så fornøyde som de er!

1. versjon

Basert på resultatene fra Design-Sprinten, jobbet vi videre med konseptet både med og uten Telia. Vi hadde ukentlige møter med teamet fra Telia, og fikk låne deres ekspertise innen de ulike områdene vi trengte hjelp med. I desember 2016 var første versjon klar til lansering.

Utveksle erfaringer

Kombinasjonen av en liten Startup, og et etablert konsern som Telia byr på store muligheter. Vi i Legevisitt kan dra nytte av erfaringer fra Telia, og Telia kan utnytte vår mulighet til å teste nye løsninger i liten skala. I tillegg kan Legevisitt introdusere Telia for andre interssante Startups — for det er mange som vil ha Telia med på laget!

Tilbud til Telia-ansatte

Samarbeidet mellom Telia og Legevisitt har også resultert i et godt tilbud til Telias ansatte i Oslo og Bærum. Gjennom vår bedriftsavtale får de nemlig muligheten til å bestille Legevisitt til en redusert pris!

Veien videre

Vårt samarbeid fortsetter, både rundt forbedring av Legevisitt og testing av ny og spennende teknologi fra Telia. Vi kan love at vi alltid vil levere helsetjenester på pasientenes premisser!

Å få til dette hadde ikke vært mulig uten Telia 
- Harald Dobloug, lege og gründer bak Legevisitt