Wat is de echte Bitcoin exchange volume?

Ben je aan het twijfelen of jouw Bitcoin exchange nep-volumes hanteert en de boel flest?

Dit kun je nu makkelijk opzoeken op de website Bitcoin Trade Volume. Deze site is opgezet door Bitwise Investments. Het is opgezet naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar de echtheid en kwaliteit van de Bitcoin (BTC) handelsvolumes op de 81 grootste Bitcoin exchanges. Bitwise heeft dit onderzoek op verzoek van de Amerikaanse financiële toezichthouder, de SEC, uitgevoerd ter voorbereiding van een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Bijna alle handelsvolumes van de grootste exhanges zijn nep!

Het onderzoek van Bitwise toonde aan dat de meeste ongereguleerde handelsplatforms voor Bitcoin nep-volumes opgeven om onder ander hoger in de Coin Market Cap rankings te kunnen komen en hogere coin listing fees te vragen. De Bitcoin Trade Volume is daarom nu het alternatief voor CoinMarketCap voor handelaren die op zoek zijn naar de beste crypto exchanges die werkelijke BTC handelsvolumes opgeven.

Het onderzoek van Bitwise toonde aan dat de meeste handelsplatforms(81 van de 10 onderzochte) voor Bitcoin nep-volumes opgeven om onder ander hoger in de Coin Market Cap rankings te kunnen komen en als zo danig hogere coin listing fees te vragen. De Bitcoin Trade Volume is daarom nu het alternatief voor CoinMarketCap voor handelaren die op zoek zijn naar de beste crypto exchanges met werkelijke handelsvolumes.

Een gezonde echte Bitcoin handelsmarkt!

Het onderzoek toonde verder ook aan dat de werkelijke Bitcoin kapitaalmarkt en handelsvolume in feite zeer gezond en gereguleerd opereert. De Bitcoin kapitaalmarkt wordt volwassener en goede exchanges opereren professioneel. Het is belangrijk voor crypto traders om te kiezen voor deze goede exchanges. Het is interessant om te vermelden dat Binance trouwens niet op de Bitcoin Trade Volume site wordt genoemd aangezien het decentraal en globaal opereert zonder kantoor of duidelijke jurisdictie voor verdere regulering en toezicht. Binance wordt wel positief in het rapport aangehaald. De exchange knoeit niet met de handelsvolumes. Het is in feite zo dat Bitwise alleen die crypto exchanges vermeldt die licenties hebben of op een bepaalde manier gereguleerd zijn of worden. Natuurlijk moeten ze ook over aanzienlijke echte Bitcoin handelsvolumes. Bovendien wordt er gekeken of de exchanges durfkapitaal hebben ontvangen van gereputeerde VC-fondsen.

Welke Bitcoin exchanges geven werkelijke handelsvolumes weer?

De grote internationale exchanges die niet knoeien met de cijfers in de Bitcoin dagelijkse handelsvolumes zijn onder meer:

Het is te verwachten dat sites zoals CoinMarketCap, waaronder Coinlib, zullen leren van de bevindingen van Bitwise en later de opgegeven handelsvolumes van de exchanges kritisch evalueren in plaats van deze klakkeloos over te nemen.

Welke Bitcoin exchanges kan ik het beste vermijden?

De volgende exchanges zijn volgens het rapport schuldig aan het opgeven van nep-handelsvolumes: Coinbene, ChoaEX, OkEX, Bitmart, Simex, CoinTiger, Lbank, Bit-z, BitForex.

Voor meer informatie:

Selectie van de beste cryptocurrency exchanges!

Bronvermelding:

Deze story is met goedkeuring overgenomen van Beste Bank: The Real BTC Trade Volume.