Vær din egen erhvervsmægler når du skal udleje dine lokaler!

Med en ny guide udviklet af Lokaleportalen.dk kan du let være din egen erhvervsmægler, når du udlejer dine lokaler. Du finder udlejningsguiden på www.udlejditlokale.dk, hvor du kan få stort set alle spørgsmål omkring udlejning af lokaler besvaret.

http://www.lokaleportalen.dk/nyheder/udlej-uden-erhvervsmaegler.aspx

Du finder udlejningsguiden på www.udlejditlokale.dk, hvor du kan få stort set alle spørgsmål omkring udlejning af lokaler besvaret.

”For de fleste ejendomsselskaber og virksomheder vil det være relativt simpelt at udleje egne lokaler og så at sige være erhvervsmægler for sig selv. Man skal kende de vigtigste principper i erhvervslejeloven, man skal vide hvordan man prissætter sine lokaler og man skal vide, hvordan man markedsfører sine lokaler. Via guiden kan man få information om alle disse ting”, fortæller Thomas Barfod fra Lokaleportalen.dk, som dog påpeger, at man bør søge assistance ifht udarbejdelsen af selve kontrakten, hvor man kan købe en skabelon til en lejekontrakt eller alternativt betale en advokat eller en erhvervsmægler for at udarbejde kontrakten.

Hvordan udlejer du dine lokaler selv?

Du kan være din egen erhvervsmægler og udleje dine lokaler selv ved at følge disse 10 simple trin.

Trin 1: Mål størrelsen af dit lejemål op og lav en plantegning.

Trin 2: Find ud af hvilken pris, du skal tage for dine lokaler, ved at se på hvad priserne er for lignende lejemål på www.lokaleportalen.dk.

Trin 3: Tag fotos af lejemålet.

Trin 4: Nu er du klar til at lave et samlet prospekt med en pris, fotos, beskrivelse og andre fakta om dit lejemål.

Trin 5: Herefter skal du markedsføre lokalerne. Det gør du ved at uploade dem på fx www.lokaleportalen.dk og herefter sende linket ud til dem du kender.

Trin 6: Hvis du har sat prisen rigtigt, begynder du at modtage henvendelser fra potentielle lejere. Det er vigtigt at du besvarer disse hurtigt og får booket en fremvisning hurtigt, da der er stor konkurrence om lejerne.

Trin 7: Det er vigtigt, at du får så mange lejer i spil som muligt, så du kan vælge den lejer der har de bedste økonomi og som du har mest lyst til at udleje til. Sidstnævnte er specielt vigtigt, hvis du udlejer de lokaler, hvor du har din egen virksomhed — det er ikke skægt at bo under samme tag med en lejer, som man ikke har kemi med.

Trin 8: Når du har fundet din lejer, skal du tjekke den pågældende virksomheds økonomi, for således at sikre, at lejeren bliver en god betaler.

Trin 9: Det sidste skridt er, at du laver en professionel lejekontrakt. Det kan du enten gøre ved at købe denne på nettet, eller ved at ansætte en advokat eller en erhvervsmægler til at lave kontrakten.

Trin 10: Du har forhåbentlig en god lejer over en masse år og får dermed en stabil lejeindtægt.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du gør brug af erhvervsmægler?

Nogle gange kan det være aktuelt for udlejeren at bruge en erhvervsmægler, hvilket kan skyldes mange årsager.

Der findes mange forskellige erhvervsmæglere. Nogle erhvervsmæglere er meget dygtige og andre erhvervsmæglere kan blive en meget dyr fornøjelse for den enkelte udlejer.

Erhvervsmæglerens forretningsmodel, når han hjælper udlejeren med at udleje lokaler, er en kombination af

1: Et succes fee på 15 procent, som erhvervsmægleren modtager, når lokalerne er udlejet og 
2: Et markedsføringsbudget som erhvervsmægleren modtager for at kunne markedsføre lokalerne.

Det kan lyde som en attraktiv model, når erhvervsmægleren beskriver den, men det kan også blive en dyr omgang fortæller Thomas Barfod.

Læs hele nyheden og bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på, hvis du bruger en erhvervsmægler, Udlej uden erhvervsmægler og få også indsigt i Lokaleportalens andre nyheder.