Hvordan anvender du designtænkning i praksis?

Gennem de seneste år har vi oplevet et skift i større organisationskulturer mod en mere brugerorienteret, hurtigere, enklere og mere iterativ måde at arbejde på. Især når vi taler om produktinnovation efterspørges processer, der kan guide meningsfuld produktudvikling.

Designtænkning er det bedste værktøj, vi har til at udvikle enkle, intuitive og fornøjelige produkter og services — og samtidig udvikle en fleksibel organisationskultur.

Designtænkning er i virkeligheden mere “handling” end “tænkning”.

Det er vigtigt at slå fast, at designtænkning ikke handler om det æstetiske aspekt, men i stedet om at overføre principperne fra designprocessen til måden vi arbejder på i en virksomhed.

Designtænkning er kort sagt en brugercentreret tilgang til at løse problemer — og det er i virkeligheden mere “handling” end “tænkning”.
Principperne fra designprocessen er enkle: empati med brugerne, eksperimenter gennem prototyper, adopter en hands-on attitude og omfavn en tolerance for fejl.

Når principperne fra designtænkningen indarbejdes i en virksomhed kræver det en mindsæt-ændring. En mindset-ændring der kræver forankring hos både topledelse, ledere og medarbejdere. Til gengæld oplever vi, at designtænkning leder til bedre produkter, større hastighed i udviklingen af produktet og større kreativitet, glæde og produktivitet hos medarbejderne.

En af metoderne til at praktisere designtænkning er Designsprintet — udviklet af Google Venture. Det er en metode til at teste en forretningside på blot 5 dage. Somme tider flyver ideen med det samme. Andre gange fejler ideer og vi må tilbage til tegnebrættet. Men det er netop hele pointen at fejle tidligt, så vi kan udkomme med det bedste produkt der imødekommer behovet hos brugeren.

Hvis du er interesseret i at vide mere om Designsprintet, kan du se en kort video her:

Hvordan bruger du designtænkning i praksis?