Tips voor het maken van een landingspagina

In de komende workshop ga je aan de slag met het maken van een landingspagina. Een landingspagina is een middel dat we gebruiken om kwantitatieve informatie te verzamelen over de value proposition. Het is een losse webpagina die speciaal ontwikkeld is om te testen of er vraag is naar jouw oplossing.

Tegenwoordig zijn er diverse websites die het maken van een landingspagina erg makkelijk maken en je enkel met het toevoegen van foto’s en tekst een goed werkende pagina in elkaar kan zetten. In deze story krijg je een aantal tips die je kan gebruiken om je landingspagina te optimaliseren.

Tip 1: Creëer een aantrekkelijke titel

Deze titel moet de aandacht van bezoekers trekken en hun overhalen om verder te lezen op jouw pagina. Gebruik hier je unique value proposition voor. Eventueel kan je een subtitel toevoegen. Zie bijvoorbeeld hieronder een voorbeeld van Airbnb.

Tip 2: Kies een goede foto

Kies een foto dat je product, of ervaring van het product, goed weergeeft. Zorg er ook voor dat deze goed aansluit met het publiek dat je probeert te trekken en daarbij een goede sfeer impressie geeft.

Tip 3: Call-to-action

Voeg een simpele Call-to-action toe waarvan jij wilt dat bezoekers hem uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld het achterlaten van een e-mail adres zijn. Gebruik hier grote buttons voor met opvallende kleuren en pakkende teksten. Denk bijvoorbeeld aan ‘Start trail’, ‘Ik schrijf me in!’, of ‘Ik wil meer info’.

Let erop dat deze buttons super duidelijk moet zijn zodat de bezoeker direct weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Als je op de site van Uber kijkt zie je direct waar je heen moet wanneer je een taxi wilt bestellen.

Denk goed na over de informatie die je wilt verzamelen. Wil je bijvoorbeeld het woonadres of is enkel het email adres en naam van de bezoeker voldoende?

Tip 4: Noem de product voordelen

Probeer de lezer op een korte manier duidelijk te maken wat de voordelen van jouw product zijn. Veel landingspagina’s zetten 3 features uiteen en beschrijven deze kort. Pas het taalgebruik daarbij ook aan naar het klantsegment dat jij target.

Tip 5: Social proof

Het toevoegen van social proof is een veel toegepaste manier om bij bezoekers vertrouwen te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een testimonal van een andere gebruiker, showen van aantal Facebook likes, of statistiek van het aantal gebruikers.

Tip 6: Mobiele versie

Wanneer je verwacht dat jouw bezoekers je landingspagina ook op hun mobiel zullen kijken, is het goed om er voor te zorgen dat je landingspagina ook mobiel goed werkt. Bij instapage kan je bovenin de mobiele versie aanpassen zodat deze er ook goed uit ziet.

Tip 7: Creëer urgency

Door met bijvoorbeeld een timer te werken, of het aanbod op je landingspagina te beperken, zullen bezoekers zich eerder gedwongen voelen om een actie in te zetten.

Kortom, er zijn diverse manieren waarop je jouw pagina kan inrichten om zo meer uit het bezoek van je klanten te haeln. Denk dus goed na hoe je jouw ‘offer’ aan de man brengt en daarbij zo veel mogelijk kan leren.

Lees voor meer tips over hoe je een MVP ontwikkeld naar de andere 2 stories:

5 MVP voorbeelden ter inspiratie: https://medium.com/@LukasGeest/5-mvp-voorbeelden-ter-inspiratie-68f560d3b212#.ufvqu2mqm

Waar let je op bij een MVP: https://medium.com/%40LukasGeest/cre%C3%ABren-van-een-mpv-waar-let-je-op-4ad144192eb6#.4vx1mhcwd

Like what you read? Give Lukas van der Geest a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.