Ooit werd D66 geleid door literair genie en MIT-kernfysicus Jan Terlouw. Momenteel moeten we het doen met de met moeite als kunsthistoricus afgestudeerde Alexander Pechtold. Als D66-medewerker ben ik nooit een groot fan geweest van Alexander, die hier binnen de gelederen ook wel ‘beroeps’ of ‘tiran’ wordt genoemd.

Dat hij niks heeft met referenda, hadden we natuurlijk al tien jaar aan moeten zien komen. Dat hij wereldvreemd is, is ook geen geheim:

Gedeelte uit een interview met Pechtold

Dat het een onaangename man, is ook geen geheim in Den Haag (noch in Leiden en Wageningen). Zo zou hij stagiaires slaan volgens opnamen van Boris van der Ham met verborgen camera.

Ik begrijp de precieze aard van deze beelden niet, maar ik ondersteun de algemene tendens van Boris’ woorden 100%, ook al heeft Boris dit later -niet overtuigend- proberen af te doen als grapje.

Dit is Pechtold op ‘zijn best’ (zoals hij zichzelf graag ziet in ieder geval):


Maar goed, dat het een onaangename man is, dat is op zich nog geen misdaad. Veel politiek leiders staan bekend als ijdel, narcistisch en autoritair. Nee het echte probleem met Alexander is dat hij de belangen van een vrij ‘duistere kracht’ behartigt.

Als er iets is waar Pechtold inmiddels bekend om staat, is het dat hij een zogenaamde Eurofiel is. Hij is pro-EU en kan bijna niet wachten om alle macht aan Brussel over te geven. Dit kan op veel kritiek bij andere partijen, waaronder het Forum voor Democratie van Thierry Baudet, rekenen. Welnu de grootste grap is deze: Pechtold is niet echt zo pro-EU van zichzelf, hij wordt gedwongen.

Ik ga nog niet ‘on-the-record’ met wat ik hebt ontdekt over Alexander en hoe hij wordt geblackmailed om de EU-agenda er door te rammen, tot ik mijn voorzorgsmaatregelen heb genomen. Maar ik neem u graag mee langs wat publiekelijk beschikbare informatie en wellicht kunt u zelf de verbanden leggen omtrent de man die zich door Frans Lavooij naar Oekraine liet vliegen.

Bilderberg 2012

Dat de minister-president en de toenmalige Koningin Beatrix gingen op kosten van de belastingbetaler, daar valt misschien nog wat over te zeggen. Maar wat doet D66 woordvoerder cultuur daar? Staat niet veel relevants op de Bilderberg agenda toch?

Joris Demmink

Hij doet heel raar wanneer hem gevraagd wordt naar vermeend pedofiel Joris Demmink.

Pechtold, Peter R. de Vries en Magda Berndsen

Absurde setting sowieso. En dan begint Alexander uit het niets over een verkracht en vermoord meisje:

Met twee interessante gesprekspartners: 
Tegenover hem zit misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die naar eigen zeggen gelooft in de onschuld van Joris Demmink.

En naast hem zit Magda Berndsen. Die van secretaresse en huismoeder ineens promoveerde tot burgemeester en vervolgens korpschef Hilversum. Vijf(!) dagen voor de moord op Fortuyn.

Zij kreeg later onterecht een ton aan toeslag gestort.

Wassila Hachchi, Vrienden van Fortuyn vs Pechtold & Spong, Spong en Demmink, Spong en Demmink, Spong en pedopartij Martijn (als advocaat kom je logischerwijs in aanraking met louche figureren, dit impliceert an sich natuurlijk niks).

H/T to: Maud Oortwijn, JDTV

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.