Mød madiværksætterne #1

ALEXANDER SJØSTRØM fra The Average Food Truck har skrevet et indlæg om, hvordan retten Average Meatballs, er blevet til!

At skabe en ret: Average Meatballs

Da vi besluttede at gå selvstændigt i starten af 2016 var vi tre kokke med forskellig baggrund og tid i branchen, men fælles for os var at vi aldrig havde sat vores personlige navn på en ret. Vi havde altid stået under andre eller lavet mad i andres navn.

Der opstod en mulighed hvor vi kunne få lov at servere vores egen mad i en food truck og det blev en food truck som skulle servere meatballs under navnet
“Average Meatballs”.

Vi startede i de sene timer efter service på vores tidligere arbejdsplads og nogle gange til personalemaden med at teste konceptet af.

Da de første test var løbet af stablen begyndte vi at gå i detaljer, hvilken udskæring skal vi bruge? Hvor meget fedt skal der i? Hvilken hulskive skal farsen køres igennem kødhakkeren? Hvilke krydderier skal der i? Skal der både være friske og tørre krydderier og krydderurter?

Når man har smagt, testet, smagt og testet i en rum tid kan det være svært at huske de gode fra de dårlige, selv noter kan nogen gange forvirre mere end gavne.

Der kom dog en dag hvor vi alle tre kiggede på hinanden og var enige om at den var der, blandingen af alle ingredienser spillede.

Derefter skulle de blandes med resten af de gennemtestede ting; tomat sauce, en risotto lavet på perlebyg og overdynges med parmesan.

Vi begyndte derefter at sælge vores meatballs på gader og stræder, til festivaler, markeder og private events.

Når man for første gang i sit liv serverer en ret man selv har opbygget fra bunden, er det en helt vild følelse. Det er lige netop den følelse af glæde og stolthed vi prøver at få ned i hver ret vi laver og vi håber også at folk, bare engang imellem, kan smage den følelse vi har prøvet at genskabe.

Om The Average Food Truck
The Average Food Truck er tre kokke som har brugt meget tid gemt væk i et køkken, og nu har fået lyst til at tage køkkenet ud til folket.

De gør deres bedste for at bruge økologiske og lokale råvarer.

Deres gyldne regel er, at så længe det kan formes rundt er det en meatball. Det betyder at deres menu vil variere meget alt efter sæsonen.

Læs mere om Average Meatballs på deres facebookside


Dette er et gæsteblogindlæg på Mahlzeits blog

I mit arbejde med at opstarte Mahlzeit, har jeg mødt en masse spændende madiværksættere, som arbejder dedikeret på at skabe spændende retter med fokus på gode råvarer, miljøet og en personlig fortælling!
Jeg vil i den kommende tid præsentere nogle af disse madiværksætteres historier som inspiration til at komme i gang, hvis man drømmer om at sælge sin mad til andre.
Hvis du er interesseret i at sælge din mad, så kan du skrive dig op til at være firstmover på det online måltidsmarked Mahlzeit her
Hvad er Mahlzeit?
Mahlzeit er et online måltidsmarked, hvor alle kan sælge og købe takeawaymad. Mahlzeit vil formidle lokal mad lavet af madiværksættere, foodtrucks, caterers samt private til alle som er interesserede i at støtte den lokale madscene. Som privat kan man også sælge sine overskydende retter for at mindske madspild.