Oliko Blendlellä sittenkin Saksassa vain 100 000 lukijaa? Ja tietääkö Kaius Niemi mistä kuukausitilaaja maksaa?

MediaMiksi blogi kuratoi keskustelua digitaalisen uutismedian tulevaisuudesta. Tämä teksti on kirjoitettu nimimerkillä, ks. taustat mediamiksi.fi

Palaan ensin vielä viime viikon Blendle-aiheeseen. Blendlen Sebastiaan Lemmens esitti Mediapäivällä 25.11.2015 palvelun tavoitteet ja nykykehityksen suunnat.

Miten iso Blendle on?

Kuulijat saivat käsityksen että Blendlellä on Saksassa, jossa he aloittivat 2 kk sitten jo 500.000 käyttäjää kuten ainakin muutamat kuulijat kirjasivat.

Näin minäkin ymmärsin ja kirjoitin blogiin kun viime viikolla olin katsonut Blendlen Saksan sivuja. Puhumme nyt rekisteröidyistä käyttäjistä, jotka hyödyntävät saamaansa aloitusrahaa 2,50 EUR:

Ryhdyinpä kuitenkin esityksen jälkeen miettimään kun sama luku…


MediaMiksi blogi kuratoi keskustelua digitaalisen uutismedian tulevaisuudesta. Tämä teksti on kirjoitettu nimimerkillä, ks. taustat mediamiksi.fi

Ensi viikolla Mediapäivällä (25.11.2015) eräänä aiheena on alankomainen Blendle-palvelu. Blendle on kansainvälisen mediakeskustelun kuumimpia aiheita. Nyt kun Blendle on 2 kuukaudessa kerännyt Saksassakin yli 100.000 kokeilijaa (Edit 27.11.2015: oli “560.000 kokeilijaa”, lisää tässä). Blendle on digitaalinen lehtikioski jonka kautta lukija on puolitoista vuotta voinut ostaa kaikki Alankomaiden sanomalehtien ja kuluttaja-aikakauslehtien yksittäiset artikkelit. Artikkeleiden hinnat ovat yleensä muutama kymmenen senttiä per kappale.

Kevään 2014 aloituksen jälkeen puoli miljoonaa lukijaa on käyttänyt Blendlen antamaa aloitusrahaa 2,50 EUR ja heistä viidesosa on jatkanut käytön omalla rahalla. Lukija siirtää…


MediaMiksi blogi kuratoi keskustelua digitaalisen uutismedian tulevaisuudesta. Tässä on blogin agenda.

Haluamme tällä MediaMiksi-blogilla edistää suomalaista keskustelua digitaalisen uutismedian tulevaisudesta. Meitä kiinnostaa erityisesti kaksi asiaa.

1) Miksi yleisöämme koskettavat tärkeät keskustelut ovat paljolti siirtyneet pois lehdistön sivuilta? Suomessa on iso liuta tärkeitä keskustelijoita jotka kirjoittavat taloudesta, yhteiskunnasta ja ympäristöstä korvauksetta omilla blogisivuillaan. Suurin osa digitaalista sisältöä lukevasta yleisöstä ei kuitenkaan tiedä näiden blogien olemassaolosta. Ruohonjuuritasolla tuhannet aktiiviset kirjoittajat vaihtavat tietoa ja mielipiteitä Facebookin ryhmissä ja muissa verkkofoorumeissa ulkopuolisten ulottumattomissa. Niitä ei löydä edes hakukoneilla. Onko tässä parannettavaa?

2) Miten tärkeää journalismia voidaan ylläpitää ja kustantaa? Vääjäämätön trendi on se, että…

MediaMiksi

Keskustelua digitaalisen uutismedian tulevaisudesta. http://mediamiksi.fi

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store