Filmările pentru “CarieraMea” sunt în plină desfășurare

Moldova este percepută ca o țară vinicolă, totuși, multe aspecte ale culturii vinului, rămîn a fi îmbunătățite. Fiindcă viticultura reprezintă o ramură importantă a agriculturii naționale, am decis să-i dedicăm un loc special pe platforma “€œCarieraMea”. Cel care astăzi a fost implicat în filmările organizate de MiLab, ZUGO și Artico, a fost Rodion Prodan, someliér, care ne-a povestit amănunțit despre parcursul sau profesional și pasiunea sa pentru vin.

Primul pas făcut pentru a-și începe activitatea profesională, a fost înscrierea în Colegiul Național de Viticultură și Vinificație. După ani de la absolvirea acestuia, spune că a€” un somelier, de fapt, este cel mai bun prieten al consumatorului”, fiind mereu de partea clientului, somelierul trebuie în baza unei discuții succinte să înțeleagă ce vin să propună oaspetelui și ce bucate să recomande. În viziunea lui Rodion, un somelier trebuie să fie un bun psiholog și o fire sociabilă pentru a stabili imediat contactul cu omul care a venit să-i ceară părerea. Actualmente, în acest domeniu predomină numeric bărbații, dar Rodion e convins că femeile ar putea face demn față cerințelor profesiei.

Invitatul nostru de azi ne-a vorbit mult și despre modul în care un vin trebuie să fie servit la masă. Versiunea detaliată a discuției de azi o veți putea accesa în curînd pe platforma €”CarieraMea”.

Dacă vrei să te implici și să le povestești și tu tinerilor despre cariera ta, completează formularul de înscriere aici!

Like what you read? Give MiLab a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.