Beneficii pentru sanatate si Fapte importante legate de miere

Mierea — un anti-bacterian, anti-viral, anti-fungic. Inainte de aparitia antibioticelor, infectiile erau tratate cu miere. Atentie insa: este vorba de mierea neprocesată și nu de cea gasita si doar ambalata frumos in supermarketuri. Mierea stimulează sistemul imunitar și controleaza bine glicemia, ameliorand ulcerele gastrice.

Miere de salcam: Acest sortiment de miere cristalizeaza mai greu. Mierea de salcam are valoarea nutritiva cea mai mare dintre toate sorturile de miere. Indicatii terapeutice:
- stres, astenie 
- insomnie, depresii
- tulburari de memorie
- anemii, anorexie, convalescenta
- reumatism
- astm
- femei insarcinate
- boli ale cailor biliare si de ficat 
- afectiuni ale rinichilor
- plagi, arsuri
- afectiuni ginecologice
- migrene

Miere poliflora: Este de culoare galben-roscata si este foarte vascoasa. Cristalizeaza in circa 2–3 luni de la extractie. (Cristalizarea mierii este un proces normal). Indicatii terapeutice:
- antispastic şi sedativ
- tonic general 
- tuse, gat, tub digestiv
- plagi, arsuri
- Migrene
- Boli ale vaselor de sange

Mierea cu faguri sau capaceala, prin conţinutul mare de vitamină A şi ceară, asigură o bună igienă a cavităţii bucale şi întăreşte vederea. Ca dezinfectant, ceara din fagurii cu căpăceală, se recomandă în afecţiunile bronhopulmonare.

Miere de tei: Este recomandata celor cu afectiuni nervoase, pentru cei suferinzi de insomnii. Se consuma o lingurita seara, inainte de culcare cu cca 1 ora. Se poate lua simpla, cu apa sau lapte.

Mierea de mana: are o valoare nutritionala deosebita, saruri minerale continand un bactericid foarte puternic, avand de zeci de ori mai multe saruri minerale decat cea polifloră, calciul si magneziul prezentand un aport suplimentar

Atentie: mierea nu se pune in bauturi fierbinti (sau mai calde de 40–45 grade) deoarece isi reduce din beneficii.

Pentru a ști mai multe informații: amestecuri apicole

Like what you read? Give Miere Sibiu a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.