More2Win dagen ook succes voor de avontuurlijke vakantiegangers in Brazilië!


Ook na het WK blijft More2Win zich bezig houden met het bij elkaar brengen van verschillende werelden. Op 19 juli en 3 augustus zijn twee groepen Nederlandse vakantiegangers via Djoser bij ons project Estrela da Favela op bezoek geweest. Tijdens deze ‘Junior reizen’ maken ouders samen met hun kinderen een avontuurlijke rondreis, ditmaal door het prachtige Brazilië. Tijdens deze rondreis kunnen de vakantiegangers zelf hun reisprogramma per dag bepalen. Na aankomst in Rio de Janeiro, was iedereen zo benieuwd naar de projecten van More2Win dat ze de volgende dag allemaal mee zijn gegaan de favela in! Over de twee dagen verdeeld waren dit bijna 50 bezoekers.

Bij aankomst bij Estrela hebben de kinderen met hun ouders een introductie gekregen van directeur Edwin & juf Noor. Voor de Nederlandse kinderen was het contrast met de schoolsituatie thuis duidelijk voelbaar. Het was dan ook muisstil tijdens de verhalen. Daarna zijn wij onder leiding van voetbaltrainer Vinicius en wat kinderen uit de buurt, door de wijk gelopen. Boven in de wijk hadden we een adembenemend uitzicht over het Maracanã, het stadion waar Oranje bíjna de WK finale had gespeeld. Toen wij vervolgens weer beneden kwamen, stonden de leerlingen van Estrela te popelen om samen een potje te voetballen met de Djoser groep. Na al deze inspanningen was het natuurlijk tijd om te lunchen. Voor de kinderen hadden wij dit keer gekozen voor een Braziliaans ‘kilo-restaurant’. Daar kan je bijna alles eten wat je maar kan bedenken, van sushi tot pizza. Je mag het zelf opscheppen en bij de kassa betaal je hoeveel gram er op je bordje ligt. In de middag hadden we een ontspannend programma en zijn we met een tas vol strandspullen naar de Copacabana gegaan en hebben daar lekker gevolleybald, gevoetbald en gezwommen.

Om de dag in stijl af te sluiten hebben we de groepen in de avond meegenomen naar de mooiste favelabar van Rio de Janeiro, waar zij wederom met open armen werden ontvangen. Uitzicht over de hele Copacabana beach, Christo die over ons waakt en volop dansen met de Braziliaanse bevolking. Kortom, prachtige dagen om onze projecten te leren kennen en écht in contact te komen met een stukje Brazilië. Bij de evaluatie aan het einde van de reis hadden alle kinderen de More2Win dag in hun top 3 van onvergetelijke momenten in Brazilië staan: het samen voetballen, dansen en spelen met je leeftijdsgenoten in een ander land zijn de mooie verhalen om bij terugkomst in Nederland te vertellen. Namens onze projecten en de kinderen enorm bedankt en Djoser jullie zijn altijd welkom!

In English: On 19th July and 3th of August More2Win hosted two Djoser Junior travel groups. These groups consist of parents and their children. In the two days we took about 50 participants to Estrela da Favela in Mangueira. Director Edwin & teacher Noor introduced the project and together with some locals we did a tour through the neighborhood. After this it was time for some football together with the children from the project. Before we ended the program with some beach activities we had a wonderful lunch in a kilo restaurant, where the children could choose whatever they wanted. At the end of the day the Djoser groups we took them to the most beautiful favela bar, in the Babilonia favela. For More2Win this was the first time that we hosted a group with children and it was great success. Djoser thank you and you are always welcome!

Show your support

Clapping shows how much you appreciated More2Win’s story.