Toptransfer afgerond!

Deze week heeft More2Win zich weten te versterken met een nieuwe topspeler in haar team. Tweebenig, meertalig en ontzettend gemotiveerd! Met veel trots presenteren we onze nieuwe aanwinst: Martijn Berghman


Olá!

Meu nome é Martijn, tudo bem? Inmiddels spreek ik — zoals je leest — een beetje Portugees. Dit jaar vertrok ik namelijk voor bijna 2 maanden naar Rio de Janeiro, waar ik met een groep studenten van de Universiteit Utrecht onderzoek deed naar de impact van mega-evenementen als het WK voetbal en de Olympische Spelen op de stad. Tijdens mijn onderzoek leerde ik More2Win kennen via Estrela da Favela. Een schooltje op steenworp afstand van het beroemde Maracanā stadion, dat More2Win ondersteunt.

Een jaar na dato heb ik ervaren dat het WK voetbal voor bijna de hele stad één groot swingend Braziliaans feest was, maar nu grote groepen van de samenleving geen positieve gevolgen meer ervaren en niet hebben kunnen profiteren van het evenement. Mijn droom voor de Olympische spelen in 2016 is dan ook dat de positieve energie en effecten die een groot sport evenement als deze met zich meebrengt wat langer in de stad blijft hangen. Dat inwoners van Rio de Janeiro niet alleen juichen als Brazilië een gouden plak binnen sleept, maar dat zij ook blij kunnen terug kijken op een Olympische spelen die heeft gezorgd voor meer perspectief in hun leven.

Martijn

Like what you read? Give More2Win a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.