Запитання та відповіді щодо запропонованої структури NEM Foundation

NEM Ukraine community blog
5 min readFeb 6, 2019

--

NEM.io Foundation переходить до нової структури, яка дозволить фонду бути орієнтованим на продукт, отримання прибутку та ефективну взаємодію з ком’юніті. Ця нова структура буде введена у відповідь на зміни в блокчейн-індустрії і ринку криптовалют, а також в результаті розвитку Робочої групи з управління проектами (PMC), яка є вищим рівнем управління і контролю над розробкою протоколу блокчейну NEM.

Через брак коштів в кінці лютого 2019 року переважна більшість членів команди буде скорочена. Нова структура буде складатися з глобальних централізованих департаментів, діяльність яких буде зосереджена на таких галузях як технології, маркетинг, продажі, партнерства, фінанси і операційна діяльність. Регіональні команди припинять своє існування і натомість стануть постачальниками послуг для фонду NEM з акцентом на продажах технологічних рішень.

1. Що станеться з попередньою структурою?

Попередня структура припинить своє існування в кінці лютого. У новій структурі будуть тимчасові керівники і команди глобальних департаментів, які будуть комплектуватися в рамках відкритого процесу. Постачальники послуг будуть створені як окремі юридичні особи в кожному регіоні і надаватимуть послуги для NEM.io Foundation.

2. Коли ця структура почне працювати?

Перехід почнеться негайно з очікуваним повним переходом до кінця березня / квітня 2019 року, як тільки фінансування буде схвалено.

3. Що буде з регіональними керівниками і керівниками країн?

Всі керівники регіонів та стран перейдуть до нової структури

4. Що буде з моєю посадою?

З причини скорочень, кожен працівник повинен буде подати свою кандидатуру до нової структури. Ми зробимо все можливе, щоб перенести якомога більше людей в нову структуру, однак не всі вони зможуть до неї увійти.

5. Хто може подати заявку на тимчасову посаду керівника департаменту?

Як тільки фінансування для нової структури буде схвалено, ролі будуть відкриті для співробітників NEM, які зможуть подати заявку на ці ролі. Заявки будуть оголошені через службу персоналу та кандидати пройдуть процедуру відбору та інтерв’ю з членами Ради Фонду NEM. Будь які запитання стосовно процедури ви можете відправити на електронну пошту: HR@nem.foundation

6. Чи доведеться всім проходити співбесіду, навіть дійсним співробітниками Фонду NEM?

Так, усі кандидати повинні будуть пройти процедуру відбору та співбесіду.

7. Коли буде затверджено перелік працівників нової структури?

Процесс розпочнеться тільки у разі затвердження пропозиції ком’юніті та отримання фінансування.

8. Хто буде працювати над процесом переходу до нової структури

Рада та Виконавчий комітет разом з HR і юридичною підтримкою.

9. Чи буде випущена дорожня карта з розвитку NEM.io Foundation?

Так, поряд з вакансіями в структурі NEM.io Foundation до кінця першого кварталу 2019 року буде опублікована дорожня карта, яка буде зосереджена на запуску і комерціалізації Catapult.

10. Як розробляється бюджет?

Бюджет розробляється на рівні Виконавчого комітету і членів Ради з фінансовим контролером, і запит на фінансування буде представлений спільноті. Голосування ком’юніті буде проводитися за POI алгоритмом.

11. Що будуть робити Виконавчий комітет (Exco) і члени Ради в цій структурі?

Особливу увагу буде приділено досягненню основних цілей в області розробки Catapult, самоокупності та, найголовніше, керуванні NEM.io Foundation. Рада зосередиться на тому, щоб стати стратегічним органом, що допомагає оперативному управлінню.

12. Як будуть встановлені нові ключові показники ефективності (KPI)?

Рада і керівники департаментів будуть спільно працювати над створенням прибуткової бізнес-стратегії, щоб встановити KPI для нової структури. Робоча група з управління проектами, основні розробники і ком’юніті вноситимуть свій вклад в KPI. KPI будуть безпосередньо пов’язані з загальними цілями і дорожньою картою для NEM.io Foundation, в першу чергу з акцентом на підтримку розвитку, управління і самоокупності.

13. Схоже, що багато рішень будуть централізовані?

Ця структура заснована на стратегії, яка гарантує, ефективність з точки зору витрат і дотримання KPI і стандартів. Блокчейн NEM як і раніше є децентралізованою технологією.

14. Що відбувається в ситуації, коли було укладено угоду про партнерство або Меморандум про взаєморозуміння — тепер відомі як «угоди»?

Угоди повинні бути переглянуті на предмет відповідності цілям Фонду NEM.io.

15. Що, якщо деякі з цих угод мають юридичні зобов’язання або фінансові санкції за відмову виконання?

Такі угоди будуть обговорюватися на рівні Ради і будуть розглядатися на індивідуальній основі. NEM.io Foundation прагне забезпечити збереження всіх відносин з партнерами на протязі всього переходу до цієї нової структури.

16. Що, якщо для країн і регіонів вже існують місцеві стратегії?

Місцеві стратегії будуть інтегровані в нову структуру в кожному конкретному випадку.

17. Що буде з існуючими заходами, які вже плануються?

Дії будуть розглянуті керівником відповідного департаменту. Наприклад, маркетингові події будуть розглянуті спільно з департаментом розвитку бізнесу, щоб гарантувати, що загальні KPI будуть дотримані.

Питання щодо постачальників послуг

18. Хто такі постачальники послуг Фонду NEM?

Це зовнішні партнери фонду які надають певні послуги на договірній основі. Постачальники послуг будуть працювати з керівниками департаментів для забезпечення виконання показників ефективності.

19. Який процес подачі заяви на отримання статусу постачальника послуг для NEM?

Буде зроблено запит на пропозицію (RFP), і потенційні постачальники послуг повинні будуть надати «зацікавленість» на адресу фонду, де буде список питань, на які необхідно відповісти, після чого треба буде пройти співбесіду. Постачальники послуг повинні бути зареєстрованими юридичними особами або індивідуальними підприємцями.

20. Що робити, якщо постачальники послуг не отримуватимуть постійну роботу? Як вони утримають співробітників?

Постачальники послуг керують своєю командою на свій розсуд та відповідно до власних бізнес-стратегій.

21. Чи може бути кілька постачальників послуг в окремій країні?

Це залежить від договору на постачання послуг, який був укладений з NEM Foundation. Щоб бути постачальником послуг, необхідно пройти процес реєстрації, супроводжуваний угодою про обслуговування, згідно з яким постачальник послуг повинен бути частиною екосистеми NEM Foundation. Якщо з NEM Foundation існує діюча угода, вона буде вважатися дійсною для нової структури.

22. На що я можу очікувати як постачальник послуг для NEM?

Ви можете розраховувати на потенційні проекти від NEM.io Foundation.

23. Які критерії існують при виборі постачальників послуг для проектів?

Рішення приймаються за певним процесом. Ключовими критеріями будуть такі, як здатність забезпечувати своєчасний, високий рівень виконання, економічне обгрунтовання вартості послуг і довгострокове стратегічне партнерство.

24. Як проходить процес отримання проектів від NEM.io Foundation?

Буде запущений процес запиту пропозицій (RFP). Буде проведено процес вибору на основі запиту пропозицій, після чого буде узгоджено і схвалено кращу і остаточну пропозицію (BAFO). Голови департаментів будуть працювати з фінансовим директором при розподілі коштів. Більше детально процес описано у презентації.

25. Хто приймає рішення про вибір проектів?

Рішення приймається головами департаментів, всі рішення будуть документуватися і регулярно перевірятися.

26. Чи буде ком’юніті брати участь в ухваленні рішень?

Фонд NEM бачить ком’юніті в якості основної зацікавленої сторони, і план полягає в тому, щоб якомога більше взаємодіяти з ком’юніті. Цей процес розпочинається через голосування за PoI про фінансування фонду. Фонд NEM існує для того, щоб служити та підтримувати спільноту в новій структурі як організація, орієнтована на продукт та економічну стабільність.

Важливі посилання:

1. Дискусія на форумі: https://forum.nem.io/t/nem-foundation-funding-proposal-2019/21859

2. Пропозиція щодо фінансування: http://bit.ly/NEMFoundationFundingProposal2019

3. Відеоповідомлення: http://bit.ly/NFVideoFundingProposal2019

4. Запитання та відповіді: http://bit.ly/FAQforFundingProposal2019

--

--

NEM Ukraine community blog

NEM is an open-source, developer-friendly smart assets blockchain platform for businesses launched early 2015.