Керівництво з проведення виборів Ради Директорів NEM Foundation 2018

NEM Ukraine community blog
8 min readNov 2, 2018

--

Все, що Вам потрібно знати для участі у Позачергових Загальних Зборах.

1. Загальна інформація

1.1 Введення в ПЗЗ (Позачергові Загальні Збори)

Повідомляємо про те, що ПЗЗ 2018 (вибори) відбудуться в п’ятницю, 7-го грудня 2018 року з метою обрання нового Виконавчого Комітету (ВК) і нових членів Ради Директорів NEM Foundation (РД).

1.2 Що таке Рада директорів NEM?

Рада Директорів NEM (РД) — це група осіб, що обираються для обговорення і затвердження потреб NEM Foundation і платформи NEM. Це активізує і розвиває дух співпраці, який дозволяє NEM Foundation досягти консенсусу і взаєморозуміння у питаннях, важливих для стабільного розвитку.

1.3 Передісторія

Після утворення NEM.io Foundation, основні члени спільноти обрали ряд осіб-засновників, які після створення фонду були обрані членами першої РД і ВК.

2.Членство в NEM Foundation

2.1. Мета членства

Члени NEM допомагають прискорити поширення технології блокчейну NEM за допомогою своєї особистої участі. Права і обов’язки членів детально описані в Статуті Фонду. Членом фонду може стати будь-яка фізична особа, що досягла віку в 21 рік і старше, а також будь-яка юридична особа.

2.2. Членські внески

Всі потенційні члени фонду зобов’язані сплатити внесок перед вступом до фонду.

Розмір внесків:

а) для фізичних осіб — 50 доларів США на рік **

б) для юридичних осіб — 500/1000 доларів США в рік *

* 1000 доларів — для юридичних осіб, де кількість співробітників перевищує 25 осіб.

** Внески за 2018 рік включають в себе внески за 2019 рік.

2.3. Зміни в процедурі прийняття нових членів фонду.

В середині 2018 року рада NEM тимчасово перервала прийом нових членів для того, щоб модернізувати процес верифікації та забезпечити прозоре управління фондом. Робота над удосконаленням процесу управління завершена. Прийом нових членів відновлений з 26 жовтня 2018 року.

2.4. Процедура верифікації нових членів фонду

Процес верифікації нових членів фонду здійснюється за допомогою додатка Agrello — швидкого і криптографічно захищеного засобу ідентифікації. Ви можете завантажити додаток як для iOS, так і для Android під назвою Agrello ID.

Посилання на завантаження: https://docs.google.com/document/d/1656KKGmkqfwRgMENtJjPY6FEJhYReJFykwZdkGO5oMY/edit

Agrello ID доступний для використання більш в 200 країнах.

Для роботи з програмою необхідно мати:

а) Дійсне посвідчення особи, видане держорганами (паспорт і т.д.)

б) Доступ до мікрофона і камери вашого мобільного пристрою.

Критично важливо використовувати документи, в яких позначена дата вашого народження, тому що членами NEM Foundation можуть стати лише особи старше 21 років.

2.5. Процедура вступу до фонду

Фізичні особи можуть подати заявку на вступ на сайті фонду за посиланням:

https://nem.io/about/foundation/individual/

Юридичні особи можуть подати заявку на вступ на сайті фонду за посиланням:

https://nem.io/about/foundation/corporate/

Після відправки всієї необхідної інформації заявник отримує на свою електронну пошту лист з подальшими інструкціями.

Процес реєстрації для фізичних осіб виглядає наступним чином:

Крок 1. Створіть обліковий запис Agrello ID.

Крок 2. Після створення облікового запису Agrello ID подайте заявку на членство на сайті nem.io за посиланням https://nem.io/about/foundation/. Заповніть необхідну форму.

Переконайтеся в тому, що ви використовуєте ту саму адресу електронної пошти, яку ви використовували для створення облікового запису Agrello ID. В іншому випадку ми не зможемо завершити процедуру ідентифікації. Ваша адреса електронної пошти прив’язується до Вашого Agrello ID в якості унікального ідентифікатора. У разі створення подвійних облікових записів, такі облікові записи будуть видалені.

ВАЖЛИВО: Не використовуйте для реєстрації у фонді адресу гаманця, якою ви користуєтеся при роботі з біржами та інше. Створіть нову адресу!

Крок 3. NEM Foundation отримує лист з даними вашої заявки. Ці дані будуть перевірені на відповідність вашому Agrello ID.

Крок 4. Ви отримаєте лист із зазначенням вашого унікального NEM ID і запитом на переказ 50 доларів в еквіваленті ХЕМ для оплати щорічного внеску. Цей переказ, здійснений вами, повинен включати в себе повідомлення з вашим унікальним ID.

ВАЖЛИВО: Якщо Ви не вкажете Ваш унікальний ID при оплаті, Вам необхідно відразу ж здійснити порожню транзакцію з того ж гаманця і вказати свій ID в повідомленні.

Крок 5. По завершенню всіх перерахованих вище кроків ваша заявка буде розглянута ВК і РД NEM Foundation. Відповідно до правил, кожна заявка є предметом розгляду Ради Директорів і Виконавчого Комітету.

Крок 6. Як тільки ваша заявку буде затверджена, ви отримаєте мозаїку, що підтверджує ваше членство у фонді.

2.7. Заяви, що подані до 29 жовтня 2018

У разі, якщо подавали заяву раніше, але не пройшли процедуру KYC і не сплатили членський внесок, Ви отримаєте листа із запитом на проходження даних процедур. Для участі в ПЗЗ і виборах, оплату членських внесків необхідно здійснити до 11:59 (UTC) 9. листопада 2018 року.

ВАЖЛИВО: Той, хто подавав заявку на членство до 28 жовтня 2018 року, отримає запрошення до проходження процедури KYC і оплати членського внеску в автоматичному режимі. Якщо ви не отримаєте повідомлення до 2-го листопада 2018 року, то подайте заявку знову.

2.8. Сплата членських внесків

Після підтвердження отримання заявки, Ви отримаєте свій ідентифікаційний номер за допомогою електронної пошти. Також в цьому листі буде міститися запит на оплату членського внеску.

NEM Foundation відстежує облікові записи NEM, що використовуються для оплати членських внесків і зв’язує їх з членами фонду, грунтуючись на NEM ID і повідомлення відправлене в транзакції. Після підтвердження транзакції, процес буде завершений. Так як ми використовуємо публічний блокчейн, то ми не висилаємо підтвердження. Персонал NEM перевірить оплату і збереже хеш транзакції в переліку членів фонду 2018/2019.

2.9. Курс сплати

Курсом для сплати внесків фіксується середньомісячне значення за вересень 2018 у розмірі 0.0969804 USD за XEM.

ВАЖЛИВО: Сплата членського внеску є частиною обов’язкової процедури, описаної в Статуті фонду. Заявки фізичних і юридичних осіб, які не сплатили внесок, будуть скасовані.

2.10 Кінцева дата подачі заявок

Для участі в голосуванні, Ви повинні подати заявку до 7 листопада 2018

3. Процес виборів

3.1. ПЗЗ (Позачергові загальні збори)

Для організації процесу виборів буде проведено Позачергові Загальні Збори (ПЗЗ), доступ до яких буде організовано за допомогою відеоконференції. Оскільки у фонду є учасники з усього світу, буде організована процедура попереднього голосування, щоб ті, хто не може бути присутнім на ПЗЗ, змогли віддати свої голоси.

3.2 Інформація про кандидатів

До 16 листопада кандидати повинні заповнити Документ кандидата за допомогою сервісу Apostille і передати його з 16 по 18 листопада в фонд.

Дана інформація буде доступна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1jSOmzN8XiDGzSmdJeFRa1lr4UaRAkz11?usp=sharing

3.3 Процес голосування

Крок 1. Всі затверджені члени фонду отримають запрошення на ПЗЗ за допомогою листа на електронну пошту після 23 листопада 2018.

Щоб стати затвердженим членом фонду, необхідно:

  • подати заявку на членство до 7 листопада 2018
  • пройти процедуру KYC і оплатити членський внесок до 9 листопада 2018

отримати підтвердження ВК і РД фонду до 23 листопада

Крок 2. Старт попереднього голосування. Список голосування буде опублікований 3 грудня 2018 і буде закритий під час ПЗЗ. Після публікації списку, допущені члени фонду зможуть взяти участь в попередніх виборах.

Крок 3. Під час ПЗЗ список кандидатів буде перевірений. NEM оголосить новий склад Ради Директорів (РД) і Виконавчого Комітету (ВК) по завершенню перевірки.

4. Кандидати

4.1. Відкриті посади

Буде обрано чотири члени виконавчого комітету: Президент, Віце-президент, Скарбничий та Секретар Фонду. Вони здійснюють такі функції:

Президент:

Президент очолює всезагальні збори і підписує їхній протокол по завершенню зборів. Щоб уникнути сумнівів, підпис здійснюється в блокчейні NEM за допомогою функції нотарізаціі. (Apostille). Він / Вона представляє фонд при переговорах з зовнішніми / третіми сторонами. Президент має вирішальний голос у разі рівності голосів.

Віце-президент

Віце-президент допомагає Президенту і є заступникам за його відсутності.

Секретар

Секретар веде протокол всіх дій Виконавчого Комітету, Ради Директорів і загальних зборів членів фонду і здійснює координацію між членами фонду і Секретаріатом. Також він інформує про результати виборів Ради Директорів, Виконавчого Комітету і підтримує в актуальному стані реєстр членів фонду.

Скарбничий Фонду:

Скарбничий відповідає за належне управління всіма рахунками фонду і проведення транзакцій від імені фонду. Він розпоряджається коштами фонду та відповідає за їх збереження, безпеку і за належний розподіл.

Кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів на одну посаду, обираються на посаду.

Члени ради

Також будуть обрані шість членів Ради Директорів, які набрали найбільшу кількість голосів.

4.2. Хто може кандидатом в Виконавчий Комітет?

Будь-який затверджений член фонду, що сплатив членський внесок і досягнув віку 21 рік.

4.3. Як стати кандидатом

Крок 1. Переконайтеся в тому, що Ви член фонду. Кандидатом можна стати лише в разі дійсного членства на момент проведення ПЗЗ.

Крок 2. Заповніть Документ кандидата за посиланням нижче, в якому вкажіть позицію на яку претендуєте, Ваше бачення дій, цілі, завдання та інструменти, за допомогою яких Ви цього досягнете.

https://docs.google.com/document/d/1BU2LexEeK3QAj6_Q-N0uMYAf-aIKZrLT-l7Jkzpc6L0/edit?usp=sharing

Крок 3. Після заповнення Документа Кандидата, збережіть його як pdf файл і використовуйте своє ім’я в назві файлу (на англійській) в форматі “Ім’я Прізвище, Candidate Policy Document”.

Наприклад: Alex Homyakov, Candidate Policy Document.pdf

Використовуючи останню версію NanoWallet, створіть публічну апостилізацію (public storage) Вашого документа. Це необхідно для встановлення тимчасової мітки і закріплення прав власності та ідентичності Документа кандидата.

Це повинно бути зроблено до 11:59 (UTC) 16 листопада 2018.

Крок 4. З 16 по 18 листопада, отриманий архів в форматі “NEMsigned-Do not Edit-2018-MM-DD.zip”, який згенерований сервісом Apostille, повинен бути відправлений на адресу: elections@nem.foundation

Після отримання, всі архіви будуть публічно доступні в такому розташуванні: https://drive.google.com/drive/folders/1jSOmzN8XiDGzSmdJeFRa1lr4UaRAkz11?usp=sharing

ВАЖНО: Критично важливо не вносити ніяких змін в PDF файл після апостилізації, тому що він не зможе пройти аудит на ідентичність і відповідність тимчасової гілки.

Крок 5. Якщо архів, відправлений Вами до 11:59 18 листопада, не з’явиться в папці до 11:59 19 листопада, повідомте про це за адресою election-complaints@nem.foundation до 11:59 19 листопада.

Крок 6. Попереднє голосування розпочнеться 3 грудня 2018 і триватиме до початку ПЗЗ. Деталі будуть відправлені в листі на електронну пошту.

Крок 7. Переможці голосування будуть повідомлені за допомогою офіційних медіаресурсів NEM. (Включаючи, але не обмежуючись Facebook, Twitter, Telegram, Reddit, а також Instagram)

Через декілька днів після голосування буде опублікований розгорнутий прес-реліз.

5. Голосування і виборці

5.1. Хто може голосувати?

Тільки дійсні члени фонду

5.2. Інформація про кандидатів

Починаючи з 16 листопада вся інформація про кандидатів буде доступна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1jSOmzN8XiDGzSmdJeFRa1lr4UaRAkz11?usp=sharing

5.3. Як голосувати?

Голосування буде здійснено на публічному блокчейні NEM.

Процедура голосування буде описана в запрошенні на ПЗЗ, яке буде відправлено листом електронною поштою.

5.4.Як перевірити свій голос?

Результати голосування будуть відкриті і кожен може перевірити їх в публічному блокчейні NEM.

Більш детально процедура описана в наступному відео (англійською):

Якщо у вас залишилися питання, ви можете залишити їх на форумі NEM за посиланням https://forum.nem.io/t/2018-nem-foundation-elections/20277. Команда NEM намагатиметься дати відповідь максимально оперативно.

Також доступна онлайн-підтримка (українською, російською) в каналі телеграм:

https://t.me/NEMUkraineOfficial

Від імені Фонду NEM ми хочемо подякувати Вам за підтримку, участь і допомогу в створенні кращого і сильного Фонду.

Ваша підтримка нам дуже важлива.

Додаткові посилання:

--

--

NEM Ukraine community blog

NEM is an open-source, developer-friendly smart assets blockchain platform for businesses launched early 2015.