Twee maand met de Apple Watch, so what?

‘En is dat wat de moeite?’, het is een vraag die ik telkens krijg wanneer mensen het zwarte horloge rond mijn pols zien bengelen. Ik heb een Apple Watch. Gekocht samen met mijn iPhone 6S Plus in Hong Kong. Go big or go home ofzoiets. Smijten met mijn geld. Maar is het ook echt wel de moeite?

Ja. Klaar. Tenminste als je notifications hebt aanstaan op je telefoon. Voor de Watch zat mijn foon vaak in mijn zakken. Bij de minste trilling haalde ik ‘m uit en keek of het de moeite was. Dat bleek vaak niet het geval en toch scrollde ik dan maar wat door mij apps. Ahja, ik had mijn telefoon toch al vast. Het werd erger. Ik kreeg fantoomnotificaties. ‘Trilde mijn telefoon nu net? Toch maar even checken.’ Gevolg, weer een minuut of 5 aan het rondscrollen. Tel dat allemaal op en je zit aan veel verspilde tijd op een dag. Zonde, want tijd is zo kostbaar.

Nu komen notificaties binnen op mijn horloge. Ik kijk even snel wanneer ik mijn pols voel trillen. Beslis of het de moeite is om op te reageren en haal dan pas mijn telefoon uit. Instagramlikes? Leuk, maar niet de moeite. Calendar notificiaties? Handig. Maar niet echt interessant genoeg om mijn telefoon voor vast te nemen. Twitter mentions? Aha, even reageren. En daarna gaat de telefoon terug weg. Op de bureau, in mijn zakken (al past hij daar niet zo goed want fuck hoe groot is die Plus). Tijd bespaard. Ja, ik kijk nu vaak naar mijn horloge. Stoort dat mensen? ‘t Goh, niet meer dan dat ‘k op mijn gigantisch grote telefoon zou kijken. En ik tracht ook wel mijn notifications te muten als ‘k met iemand aan tafel zit. Lijkt mij niet meer dan normaal. Toegegeven, het is niet altijd even makkelijk.

Is de Watch naast notificaties nog handig? Yup! Google Maps. Je geeft je route in, steekt je telefoon terug weg en kunt daarna alles volgen op je pols. Ideaal voor een uiterst waterbestendige telefoon tijdens een regenbui. Zelfde met muziek. Je kunt muziek op je Watch zetten dus in feite zou je kunnen sporten zonder je telefoon in je handen of rond je arm. Hoe handig is dat? Tijdens ‘t sporten heb je ook meteen een stappenteller en routeplanner en hartslagmeter mee. Die er ook nog cooler uitziet dan een Fitbit. Voor de muziek heb je wel even een Bluetooth koptelefoon nodig. Aanrader trouwens. Ik ben zeer tevreden van die van mij (de AKG Y50BT) (nee, die betalen mij niet voor deze post). En als klap op de vuurpijl kun je er trouwens ook het uur op zien. Plus de datum van vandaag. Yup, go technology! Goeie nieuws: hij gaat heel makkelijk een volledige dag mee. Dus gewoon ‘s nachts even opladen.

Ohja, je kunt met je Watch ook reageren. Zo van die korte, vooraf ingestelde berichtjes. Ideaal voor drukke momenten om even een Whatsappje te beantwoorden. Al heb ‘k dat nog niet zo vaak gebruikt. En je kunt met dat ding ook bellen. Kleine tip: niet doen. Ziet er extreem belachelijk uit. Trust me, I tried.

Zou ik hem aanraden? Goeie vraag eigenlijk. Het is een nice to have. Als je EN veel notificaties krijgt EN sport EN af en toe Google Mapst EN misschien wel eens te druk bezig bent om een lange tekst te typen. Dan, maar ook alleen maar dan. Anders is het een overbodige luxe.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Kenny Vermeulen’s story.