Malmö’s Get Accept Is Going to Y Combinator

It’s the fourth swedish startup to make the cut. (Article in swedish)

De övade i en vecka på en företagspresentation som skulle ta tio minuter. Det var väl investerad tid. Nu är grundarna bakom startup-företaget Get Accept från Malmö antagna till mytomspunna Y Combinator i Silicon Valley.

Facebook

Twitter

E-post

Get Accept har som ett av endast tre andra svenska företag hittills fått världens hetaste företagsaccelerator som medfinansiär, där företag som Airbnb och Dropbox sett dagens ljus.

Siffrorna över hur många företag som årligen söker plats på Y Combinator varierar mellan 7 000 och 15 000. När Malmöentreprenörerna i företaget Get Accept i början av november fick komma dit för att göra sin pitch återstod omkring 400 konkurrenter.

”Vi var fyra personer som åkte till Kalifornien för att på tio minuter presentera vår affärsidé för deras uttagningspanel. Vi övade pitchen i en vecka”, säger Mathias Thulin som är huvudinvesterare i Get Accept.

Läs mer: Studio Total-grundarna antagna till Y Combinator

Företaget har funnits i ungefär ett år och är sprunget ur en krets kring Malmöföretaget Apsis och Lundalogik, bägge är företag som hanterar kundrelationer.

Mathias Thulin och kompanjonen Jonas Blanck har företaget Prospect Eye på meritlistan, ett företag som de 2013 sålde till Apsis. Då handlade det om ett företag som analyserar besök på internetsidor för att spåra målgrupper.

Nu är de huvudinvesterare åt Samir Smajic som är upphovsmannen bakom Get Accept och bolagets vd. Företaget har utvecklat en plattform där säljare kan skicka digitala offerter som är kopplade till systemets programvara.

Om systemet inte känner av någon aktivitet från mottagaren sätter det automatiskt igång säljaktiviteter som till exempel bannerannonsering, sms och mejl.

Dessutom finns funktion för digital signering av kontrakt. Allt baserat på insikten att sex av tio traditionella offerter aldrig leder till en affär.

”Vi har varit i USA tidigare och träffat investerare, men vi fick beskedet att antingen skulle vi komma tillbaka när vi har 10 Mkr i försäljning, eller så skulle vi söka in på Y Combinator, och det gjorde vi”, säger Mathias Thulin.

Y Combinator har en extrem genomslagskraft och investerar nu 1 Mkr mot 7 procent i bolaget. Get Accept flyttar in den 5 januari och sedan väntar tre månaders intensivt arbete, under överinseende av företagsacceleratorns mentorer. Den 23 mars är det dags för en ny pitch, och då inför USA:s ledande investeringsfirmor.

Läs mer: Silicon Valleys superaccelerator från insidan

”Man brukar säga att bolag som kommer ut från Y-Combinator har ett värde mellan 100 och 200 Mkr. Vår produkt är utvecklad. Vad det handlar om nu är marknadsföring, att hitta kunder i USA, parallellt med att vi samlar kunder i Sverige”, säger Samir Smajic.

Nu börjar resan mot att blir en unicorn — ett startup-bolag som blir värt mer än 1 miljard dollar.

Fakta

Svenskgrundade bolag på Y Combinator

Heysan — 2007

Verbling — 2011

Wheelys — 2015

Get Accept — 2016

Y Combinator-bolag nu värderade till över 2 miljarder dollar

Airbnb

Dropbox

Zenefits

Stripe

Instacart

Taggar:

Gunnar Wrede digital@di.se didigital_se


Originally published at digital.di.se on December 4, 2015.