NZW helpt ZZP-ers aan werk én het netwerk

Als ZZP-er ben ik blij met een netwerk waar ik me bij aan kan sluiten voor meer informatie over mijn rechten, plichten en om in contact te komen met andere zelfstandigen. Het belang van zo’n netwerk neemt alleen maar toe, want Nederland telt op het moment 1 miljoen ZZP-ers en naar verwachting zal dit verdubbelen binnen twee jaar.

Nóg een vereniging?

Net als ZZP-ers zelf, schieten ook de verenigingen voor ZZP-ers uit de grond. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Netwerk Zelfstandig Werkenden (NZW) maakt het verschil, door naast belangenbehartiging ook een community te bouwen van leden die met elkaar samen kunnen werken. En elkaar dus aan klussen helpen!

“Het NZW behartigt de belangen van de zelfstandige professional door het verbeteren van de positie, kansen en rechten van de zelfstandigen. We werken aan het realiseren van erkenning van zelfstandigen als sector, het creëren van personal benefits en een marktplaats waar vraag en aanbod op het gebied van werk samen komen. We willen de belangen van zelfstandigen bij elkaar brengen door van het netwerk een community te maken” aldus Peddy Uijttenboogaard, project directeur NZW.

“Met onze tribe willen we vragen ontfutselen, mensen met elkaar in contact laten brengen, behoeftes in kaart brengen, maar vooral verbinden. ”— Peddy Uijttenboogaard, NZW

En voor dat bouwen van de community gaat NZW Part-up inzetten: vraag en aanbod binnen het netwerk komen samen op het platform. Leden van het netwerk kunnen lid worden van de tribe om in contact te kunnen komen en samen te kunnen werken met andere leden. Er is namelijk werk genoeg, we moeten alleen de toegang tot werk wat makkelijker maken. En als we dat samen doen ontstaat er een (h)echte community van NZW professionals.

Community building binnen de NZW tribe

Afgelopen week woonde ik de Masterclass van NZW bij over Organiseren Zonder Organisatie. Georganiseerd door en voor het netwerk. De masterclass werd gegeven door Laurens Waling van Part-up: “Want ZZP-ers hebben de toekomst en de toekomst heeft helemaal geen organisatie nodig om te kunnen samenwerken.” De masterclass werd georganiseerd vanuit de NZW tribe op Part-up. Dit was gelijk de vuurdoop. Hulp en support werd vanuit alle hoeken aangeboden. Met zes partners en tien supporters is het event gerealiseerd.

Peddy is enthousiast en wil de community van NZW verder ontwikkelen vanuit de Part-up tribe. “Met onze tribe willen we vragen ontfutselen, mensen met elkaar in contact laten brengen, behoeftes in kaart brengen, maar vooral verbinden. De tribe geeft ons ruimte om te experimenteren. We hebben nu duizend leden, en we hopen er meer aan te trekken door actief te worden op Part-up. We willen graag mensen verbinden maar we weten nog niet precies hoe we ons aanbod als vereniging gaan verbinden de tribe op Part-up. Dat willen we graag samen met de leden ontdekken. Daarom is de eerstvolgende part-up al aangemaakt. Een bijeenkomst waar alle leden voor uitgenodigd zijn, om te kijken hoe we tot die verbreding en verbintenis kunnen komen.”

Ben jij ook ZZP-er en wil je samen bouwen aan een community waarin je kunt samenwerken met duizenden andere ZZP-ers? Bekijk dan deze part-up, laat weten dat je erbij bent of draag actief bij aan de organisatie van de bijeenkomst!


Over de auteur
Jasmijn van Es doet sinds april mee aan het avontuur van Part-up. Uiteraard in de vorm van part-ups werkt ze vanuit de Community Tribe aan de communicatie en identiteitsvorming van Part-up. “Het leukst vind ik tekst en beeld zo combineren dat het onvermijdbaar wordt om het te lezen er op te klikken. “


Originally published at blog.part-up.com on October 21, 2015.