Material Design pe Android

1. Introducere

Material Design este un ghid complet pentru mișcare vizuală și design de interacțiune pe diferite platforme și dispozitive.Android include acum suport pentru aplicațiile de Material Design. Android oferă următoarele motive pentru a vă construiaplicații de Material Design:
- o nouă temă
- widget-uri noi pentru vederi complexe
- API-uri noi pentru umbre personalizate și animații

2. Tema Material Design

Tema de Material Design oferă un nou stil pentru aplicații, widget-uri de sistem care vă permit să setați paleta lor de culori și animații implicite pentru feedback-ul tactil și activitatea tranzițiilor. Puteți personaliza aspectul temei Material Design în conformitate cu identitatea brandului, cu o paletă de culori pe care o controlați. Aveți posibilitatea să colorați bara de acțiune și bara de stare cu ajutorul atributelor tematice.

3. Animaţii

Noile funcții vă permit să creați animații personalizate pentru feedback-ul tactil în comanda UI și modifică vizualizarea și tranzițiile de activitate.
 Aceste API-uri:
- ascund și arată vederi cu animații circulare dezvăluite
- comuta între activități cu animații de tranziție de activitate personalizată
- crează mai multe animații naturale cu mișcare de curbe

4. Bara de aplicații

Ea este cunoscută ca bara de acțiune în Android, este un tip special de bară de instrumente, care este folosită pentru branding, navigare, căutare și acțiuni.

Pictograma nav în partea stângă a barei de aplicații poate fi:
- comandă care deschide un sertar de navigare
- săgeată în sus pentru a naviga prin ierarhia aplicației

Titlul din bara de aplicații reflectă pagina curentă. Acesta poate fi un titlu de aplicație, titlul paginii sau un filtru de pagină. Pictogramele de pe partea dreaptă a barei de aplicații sunt acțiuni legate de aplicație.

5. Bara de stare
Pe Android, aceasta conține pictograme de notificare și pictograme de sistem.

6. Bara de navigare Android
Găzduiește comenzile de navigare dispozitiv: Back, Home și Overview.

7. Android Lollipop și Marshmellow
Android 5.0 Lollipop
este cea mai mare și cea mai ambițioasă lansare pentru Android. Această versiune este ambalată cu caracteristici noi pentru utilizatori și mii de API-uri noi pentru dezvoltatori. Android se extinde chiar mai departe, de la telefoane, tablete și wearables, televizoare si autoturisme.

Android 5.0 aduce Material Design pentru Android și oferă un set deinstrumente UI extins pentru integrarea noilor modele de design cu ușurință în aplicații. De asemenea, aceeași line unică a designului este menținută și în sistemul Marshmallow.

Notificările în Android 6.0 sunt mai vizibile, accesibile și configurabile. Detaliile de notificare pot să apară pe ecranul de blocare, dacă se dorește de către utilizator.
 Utilizatorii pot alege să permită nici unul, o parte sau tot conținutul de notificare pentru a fi afișate pe un ecran de blocare securizat.

Autor: Ciurea Andreea — Content writer
Like what you read? Give Paul Cozma a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.