Adopteren volgens Murphy

Na bijna acht jaar in een adoptieprocedure te hebben gezeten, konden Reinier van Markus en zijn vrouw aan het einde van 2015 eindelijk hun adoptiezoon uit Slowakije in hun armen sluiten. Reinier heeft zijn persoonlijke ervaringen met het gehele adoptieproces samengebracht in deze uitgave. 
 
De boektitel is niet voor niets gekozen en verwijst naar een (niet-bestaande) wet, maar die wel alles zegt over het gevoel dat we hebben gehad gedurende het adoptieproces. Wikipedia schrijft onder andere het volgende over de wet van Murphy:

‘De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918–1990), luidt: “if there’s any way they can do it wrong, they will” of ook wel “Anything that can go wrong, will go wrong” (vrij vertaald in het Nederlands: als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis).’

Het boek is niet geschreven om medelijden op te wekken of een bepaalde vorm van zelfmedelijden te voeden. Integendeel. Wel is het geschreven om te laten zien dat het adoptieproces niet gemakkelijk is en, zoals gebruikelijk in een achtbaan, schitterende hoogtepunten en soms diepe dalen kent. Het is vooral ook bedoeld om degenen die twijfelen om aan zo een proces te beginnen of er middenin zitten een hart onder de riem te steken en hen te ondersteunen in hun beslissing. Daarnaast is deze uitgave ook geschikt voor andere geïnteresseerden, zoals mensen die al één of meerdere procedures achter de rug hebben en benieuwd zijn hoe het anderen vergaat, mensen die begaan zijn met dit belangrijke onderwerp of mensen die in hun omgeving het proces van nabij hebben meegemaakt. Deze uitgave bevat ook een literatuurlijst en adressen van adoptiebemiddelingsbureaus, voor degenen die zich verder in dit onderwerp willen verdiepen. 
 
 Ebook: ISBN 9789402152364; EUR 4,99
 Paperback: ISBN 9789402152340; 110 pagina’s; EUR 14,99 
 
 Te koop via elke (internet)boekhandel in Nederland