Γνωρίστε την ομάδα του PlanetQuest: Josué Nanín — Web Lead

PlanetQuest Greece
3 min readApr 11, 2022

Πολλοί στην κοινότητά μας είναι περίεργοι για την ομάδα πίσω από το PlanetQuest — και δικαίως! Η ομάδα μας έχει καταβάλει απίστευτη προσπάθεια και προσοχή στη λεπτομέρεια για να φέρει στη ζωή το όραμα του PlanetQuest, γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που θα σας παρουσιάσουμε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον παντοδύναμο Josué Nanín. Ο Josué έχει μια πολύχρωμη ιστορία και έπαιξε σημαντικό ρόλο όταν το PlanetQuest βγήκε από το αορατο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε σήμερα την ιστορία του.

Πείτε μας για τον εαυτό σας!

Γεια σε όλους! Το όνομά μου είναι Josué. Κατάγομαι από την Ισπανία, αλλά ζω στην Ολλανδία σχεδόν πέντε χρόνια. Εδώ και τέσσερις μήνες εργάζομαι στο PlanetQuest. Συμμετέχω σε μεγάλο βαθμό ως προγραμματιστής, αν και όχι σε σχέση με την ίδια τη μηχανή του παιχνιδιού. Η εμπλοκή μου ήταν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας και των Discord Bots, στην υποστήριξη της κοινότητας και σε όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα — όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ομαλή εισαγωγή του παιχνιδιού μας στην κοινότητά μας!

Και για να σπάσουμε τον πάγο, ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι μεγαλώνοντας

Ω, αυτό θα είναι ζόρικο. Και μόνο να αναφέρω ένα θα είναι δύσκολο!

Αλλά αν έπρεπε να το περιορίσω, θα έλεγα τη σειρά Final Fantasy, το GTA, το World of Warcraft και το Grand Turismo! Αν πληκτρολογούσατε την εντολή ‘/played’ στον λογαριασμό μου στο World of Warcraft και βλέπατε πόσες μέρες έχω περάσει παίζοντας… ας πούμε πάρα πολλές.

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε περισσότερα για το επαγγελματικό σας υπόβαθρο;

Έκανα το προπτυχιακό μου δίπλωμα στη Βιομηχανική Μηχανική και μετα ακολούθησε το μεταπτυχιακό στη Μηχανική Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού. Από τότε και έπειτα, έκανα αρκετές αλλαγές. Πάντα αγαπούσα την επιστήμη από παιδί, οπότε προσπαθώ να ασχοληθώ με κάθε τομέα που διασκεδάζει το εσωτερικό μου επιστημονικό σπασικλάκι και με κρατά απασχολημένο και ενθουσιασμένο. Μετά τις σπουδές μου, ασχολήθηκα με τον σχεδιασμό και την παραγωγή ενός αυτοκινήτου Formula για έναν πανεπιστημιακό διαγωνισμό. Κάναμε αγώνες στο Silverstone, το Hockenheim και το Montmeló, που είναι τρεις πολύ μεγάλες πίστες στην Ευρώπη. Κερδίσαμε μάλιστα ένα εθνικό βραβείο στην Ισπανία χάρη σε αυτό το έργο και καταλήξαμε να γευματίσουμε στη Μαδρίτη με τον βασιλιά της Ισπανίας! Αυτό που θέλω να πω εδώ είναι ότι είμαι προσαρμοστικός, αυθόρμητος και μου αρέσει να κάνω περισσότερα. Γι’ αυτό κυνηγάω μια νέα περιπέτεια στο PlanetQuest!

Πώς είναι λοιπόν η καθημερινότητά σας στο PlanetQuest;

Με λίγα λόγια, ασχολούμαι με το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών που δεν αφορούν την ανάπτυξη της μηχανής παιχνιδιών, δηλαδή την ανάπτυξη του front & back end. Για τους λιγότερο τεχνικά μυημένους, αυτό είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα μας. Το “front end” είναι η εμφάνιση και η αίσθηση ενός ιστότοπου, ενώ το “back end” περιλαμβάνει δεδομένα, αναλύσεις και συντήρηση. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο PlanetQuest.io για να δείτε τι έχουμε κάνει!

Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν απίστευτα πολυάσχολοι. Για παράδειγμα, τις πρώτες δύο ημέρες μετά την έξοδό μας από την αορατοτητα , μεταβήκαμε από την ομάδα μας σε μια ζωντανή κοινότητα με πάνω από 100.000 μέλη στο Discord. Ήταν μια διασκεδαστική διαδρομή.

Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα για το οποίο ανυπομονείτε;

Θα έλεγα ίσως την αντίδραση της κοινότητάς μας μόλις αποκαλύψουμε τους πλανήτες μας στο Genesis Engine και τελικά το ίδιο το παιχνίδι. Θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να δούμε όλη τη σκληρή δουλειά που έχουμε συσσωρεύσει να αποδίδει καρπούς και να δούμε την αντίδρασή τους!

Σας άρεσε αυτό το blog της ομάδας; Ο Josué εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία των διακομιστών μας στο Discord. Ελάτε λοιπόν να του στείλετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος! Μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος στην αποκεντρωμένη ιστορία μας και να ψηφίσετε για θέματα διαγαλαξιακής σημασίας που θα αλλάξουν την ιστορία του σύμπαντος. Μάθετε για την ιστορία του PlanetQuest, μείνετε ενήμεροι για την πρόοδό μας και εκπροσωπήστε την παράταξή σας!

Η περιπέτεια αρχίζει τώρα! https://planetquest.io και ακολουθήστε μας στο Twitter για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα και τις ενημερώσεις. https://twitter.com/JoinPlanetQuest

--

--

PlanetQuest Greece

Το PlanetQuest είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης, επιβίωσης και ανακάλυψης βασισμένο στο blockchain με αποκεντρωμένη ιστορία και ισχυρή οικονομία Play-to-Earn.