Γνωρίστε την ομάδα: Paulo Caperig — Ανώτερος Διευθυντής Κοινότητας

PlanetQuest Greece
4 min readApr 11, 2022

Γεια σου Paulo! Μπορείς να συστηθείς στην κοινότητα;

Γεια σε όλους! Το όνομά μου είναι Paulo. Είμαι επικεφαλής των κοινοτικών πρωτοβουλιών στο PlanetQuest. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Φιλιππίνες. Τα τελευταία 10 χρόνια ζω στη Σιγκαπούρη και μου αρέσει πολύ μέχρι στιγμής. Προηγουμένως ήμουν οικονομικός σύμβουλος, αλλά τώρα προσπαθώ να πάρω το μεταπτυχιακό μου στη Θεολογία. Οι υπερδυνάμεις μου περιλαμβάνουν την ομαλή ομιλία και το να είμαι πάντα θετικός, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ψάχνω πάντα να βοηθήσω.

Και για να σπάσουμε τον πάγο, ποια είναι τα 3 αγαπημένα σας παιχνίδια όταν μεγαλώνατε;

Το αγαπημένο μου παιχνίδι όλων των εποχών πρέπει να είναι το DOTA. Είναι μια σχέση αγάπης-μίσους, καθώς παίζω για πάνω από 10 χρόνια τώρα και δεν μπορώ να σταματήσω να κερδίζω παιχνίδια. Το δεύτερο είναι το Recettear, αφού ο καπιταλισμός και το anime πάνε χέρι-χέρι. Το τρίτο είναι το Valorant, ένα παιχνίδι FPS όπου οι περισσότεροι ανθρώποι των παιχνιδιων φαίνεται να γνωρίζουν τη μητέρα μου, ίσως και την αδερφή μου, αν είχα.

Θα θέλατε να μοιραστείτε λίγα λόγια για το πώς βρεθήκαμε στη βιομηχανία παιχνιδιών;

Πάντα αγαπούσα τα παιχνίδια. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάνουμε τη μετάβαση από το Free-to-Play στο Play-to-Earn σε αυτή τη βιομηχανία. Αυτό ενέπνευσε το ταξίδι μου στο χώρο P2E, για να ασχοληθώ επιτέλους με κάτι που αγαπώ — το παιχνίδι.

Όταν μεγάλωνα έπαιζα X-COM, το οποίο άφησε το σημάδι του στην αγάπη μου για τις διαπλανητικές αποδράσεις. Έτσι, για μένα, το PlanetQuest φέρνει τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας του X-COM, όπως η εξερεύνηση διαφορετικών κόσμων, σε συνδυασμό με το διασκεδαστικό στοιχείο της μάχης ενάντια σε εξωγήινους και άλλες φατρίες, ενώ παράλληλα ταξιδεύεις για να αποκτήσεις σπανιους πορoυς.

Μπορείτε να μοιραστείτε περισσότερα για την πορεία σας στον κλάδο του Play-To-Earn;

Το πτυχίο μου ήταν στη νομική διαχείριση, το οποίο περιελάμβανε την ενασχόληση με δικαστήρια και νομικά συστήματα. Στη συνέχεια δίδαξα αγγλικά πριν ασχοληθώ με τον τραπεζικό τομέα. Πέρυσι, έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Θεολογία και άρχισα να μαθαίνω θεολογία, ιστορία, ελληνικά και εβραϊκά.

Το κοινό θέμα σε όλη την καριέρα μου είναι να εργάζομαι με ανθρώπους και να χτίζω πράγματα μαζί τους — είτε πρόκειται για τη νομική επιστήμη, είτε για τη διακονία, είτε για κοινότητες παιχνιδιών. Έτσι, λοιπόν, κατέληξα εδώ.

Τι κάνει μια σπουδαία κοινότητα;

Μια σπουδαία κοινότητα απολαμβάνει την υγιή αλληλεπίδραση και μοιράζεται κοινές πεποιθήσεις και στόχους. Το PlanetQuest γεφυρώνει την επιστημονική φαντασία με την επιστήμη της πραγματικής ζωής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πλανήτες δασούς μας με το πλούσιο πράσινο που μιμούνται τις πραγματικές εφαρμογές της φυσικής. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σπουδαία κοινότητα με κοινά ενδιαφέροντα για την επιστημονική φαντασία, το παιχνίδι και το διάστημα.

Έχετε κάνει παρατηρήσεις σχετικά με τις κουλτούρες που διαμορφώνονται στις παρατάξεις;

Βεβαίως! Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπεις την διαπλανητική πολιτική να ξεδιπλώνεται — μου θυμίζει το StarCraft. Φαίνεται ότι οι Ομοσπονδιακοί υιοθετούν μια Terran περσόνα, ενώ η Αυτοκρατορία έχει έναν υπαινιγμό Zerg ή Protoss, με μια στάση Adun Toridas.

Πώς είναι η καθημερινότητά σας;

Συνεργάζομαι με τους φανταστικούς συντονιστές και πρεσβευτές μας, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών περιεχομένου και των μεταφραστών της κοινότητας. Ελέγχω μαζί τους, διασφαλίζοντας ότι οι επιτροπές λειτουργούν ομαλά, διατηρώντας τα γλωσσικά μας κανάλια τακτοποιημένα και εφαρμόζοντας νέους τρόπους για την εμπλοκή της κοινότητάς μας. Τελικά, θέλω κάθε μέλος της κοινότητας να αισθάνεται άνετo και ενημερωμένο.

Είμαι παθιασμένο μέλος της κοινότητας. Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Δείτε το πρόγραμμα πρεσβευτών μας εδώ. Γενικά, αν είστε ενεργός, η ευκαιρία θα παρουσιαστεί από μόνη της και είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε από εσάς! Τα ενεργά μέλη αναγνωρίζονται εύκολα ως δημιουργοί της κοινότητας, στη συνέχεια τους δίνονται ευκαιρίες να ευδοκιμήσουν και υποστηρίζονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο σε όλη τη διαδρομή. Έχουμε ευκαιρίες σε διάφορες γλωσσικές ομάδες που κυμαίνονται από τη δημιουργία περιεχομένου έως τη διαχείριση.

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο χώρος P2E;

Είναι ακόμη ένας πολύ νέος χώρος και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάπτυξη. Πραγματικά γεφυρώνουμε τους λάτρεις των παραδοσιακών παιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας και του Play to Earn gaming, χτίζοντας ένα εκπληκτικό κινηματογραφικό πολυσύμπαν που συνδυάζει τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους: πολύπλοκο παιχνίδι, εκπληκτικά γραφικά και την ενσωμάτωση του Play to Earn gaming !

Η πλειονότητα των παιχνιδιών εξακολουθεί να είναι πολύ απλή. Υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάπτυξη να γίνει. Το PlanetQuest ξεχωρίζει από το πλήθος των μηχανισμών παιχνιδιών που βασίζονται σε κλικ και σε μηχανισμούς παιχνιδιού με βάση τη σειρά. Οδηγείται από μια ισχυρή μηχανή που δημιουργεί ολόκληρους πλανήτες ακριβώς στο πρόγραμμα περιήγησής σας και σας επιτρέπει να παίζετε σε αυτούς από μια προοπτική πυροβολισμού από πάνω προς τα κάτω. Πόσο φοβερό είναι αυτό; Οι άνθρωποι θα παίζουν παιχνίδια που τους αρέσει να παίζουν, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως τα οπτικά στοιχεία και ο βρόχος του παιχνιδιού, και όχι απλώς τα κίνητρα κέρδους. Το PlanetQuest και η κοινότητά του είναι πολύ καλά και θα συνεχίσει να ευδοκιμεί σε αυτό το χώρο.

Ο Paulo μιλάει συχνά με γλυκό τρόπο στα κανάλια της κοινότητάς μας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε να του στείλετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος! Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στην αποκεντρωμένη ιστορία μας και να ψηφίσετε για θέματα διαγαλαξιακής σημασίας που θα αλλάξουν την ιστορία του σύμπαντος. Μάθετε για την ιστορία του PlanetQuest, μείνετε ενήμεροι για την πρόοδό μας και εκπροσωπήστε την παράταξή σας! Η περιπέτεια αρχίζει τώρα: https://linktr.ee/planetquest

--

--

PlanetQuest Greece

Το PlanetQuest είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης, επιβίωσης και ανακάλυψης βασισμένο στο blockchain με αποκεντρωμένη ιστορία και ισχυρή οικονομία Play-to-Earn.