Ο χάρτης πορείας του PlanetQuest — Κοιτάζοντας προς το μέλλον!

PlanetQuest Greece
5 min readMay 3, 2022

Μερικές φορές μοιάζει σαν να ήταν μόλις χθες όταν ανακοινώσαμε το PlanetQuest στον κόσμο. Το γεγονός ότι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια κοινότητα πάνω από 200.000 παθιασμένων εξερευνητών μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες μας εκπλήσσει ακόμα. Η δέσμευσή σας οδηγεί την κοινότητα προς τα εμπρός και χωρίς αυτήν το PlanetQuest δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Όλοι σας παίζετε αναπόσπαστο ρόλο στη δημιουργία ενός καθηλωτικού σύμπαντος όπου κάθε μέλος είναι ευπρόσδεκτο να ενταχθεί σε μια παράταξη και να αρχίσει να έχει αντίκτυπο ως συνάδελφος Εξερευνητής.

Εκτός από το να κοιτάμε τον διακομιστή Discord και να βλέπουμε εκπληκτικά τον αριθμό των μελών να αυξάνεται μπροστά στα μάτια μας (κάτι που μας πήρε περισσότερο χρόνο από ό,τι θέλουμε να παραδεχτούμε), οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης γεμάτοι με πολλή δουλειά. Μέχρι στιγμής, καταφέραμε να αποκαλύψουμε το εσωτερικό του Genesis Engine και να δείξουμε τις πρώτες εικόνες των διαδικαστικά παραγόμενων πλανητών, μοιραστήκαμε τις κλάσεις των πλανητών, το concept art και καλωσορίσαμε επίσημα κάποια εξέχοντα μέλη της ομάδας στην κοινότητα! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, παρουσιάσαμε το Διαβατήριο του Εξερευνητή, το οποίο περιέχει όλους τους καλά κερδισμένους πόντους και τις ανταμοιβές σας, από τους οποίους έχουμε ήδη κόψει αρκετούς. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Πρεσβευτών για όσους από εσάς θέλουν να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο. Μαζί με την αποκεντρωμένη ιστορία, το Whitepaper και ένα σωρό διασκεδαστικές εκδηλώσεις, είμαστε πολύ απασχολημένοι. Αλλά όλα αυτά ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου (ή η κορυφή του πλανήτη πάγου, αν μου επιτρέπετε ένα κακόγουστο αστείο).

“Δημιουργούμε ένα κινηματογραφικό σύμπαν παιχνιδιών που είναι χτισμένο, από την αρχή, για να προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες για μια κοινότητα χωρίς σύνορα”

Το PlanetQuest, τόσο ως παιχνίδι όσο και ως πολυσύμπαν, προορίζεται για εσάς. Κρατάμε τους Εξερευνητές στο μυαλό μας και στην καρδιά όλων όσων δημιουργούμε. Θέλουμε να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας το συντομότερο δυνατό, αλλά εξακολουθούμε να προσεγγίζουμε την ανάπτυξη με τα υψηλότερα πρότυπα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πιστεύουμε ότι κάτι που δημιουργήσαμε είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αξίζει η κοινότητα, δεν θα το μοιραστούμε μέχρι να βελτιωθεί. Ταυτόχρονα, μας αρέσει να μοιραζόμαστε πράγματα μαζί σας όσο το δυνατόν νωρίτερα (μερικές φορές ακόμη και νωρίτερα από το προγραμματισμένο). Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μπροστά στα μάτια σας και ο ενθουσιασμός σας έχει αποδείξει ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση.

Φυσικά, το να υποσχεθούμε απλώς ότι θα μοιραστούμε τα πράγματα μαζί σας όσο πιο νωρίς μπορούμε δεν είναι αρκετό. Καταλαβαίνουμε ότι είστε περίεργοι και ενθουσιασμένοι και έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πότε θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε το παιχνίδι και τα προνόμιά του. Έτσι, με την πρώτη πώληση πλανητών να πλησιάζει, σκεφτήκαμε ότι δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή από τώρα για να μοιραστούμε τον χάρτη πορείας του PQ!

Παρακάτω, θα βρείτε ένα περίγραμμα της ανάπτυξης του παιχνιδιού και άλλων κυκλοφοριών που σχεδιάζουμε κατά τη διάρκεια αυτού του έτους μέχρι τις αρχές του 2023. Φυσικά, αυτό δεν είναι όλα όσα θα κυκλοφορήσουμε, καθώς μας αρέσουν οι περιστασιακές εκπλήξεις. Αλλά αυτός ο χάρτης πορείας δείχνει σε γενικές γραμμές τι να περιμένετε το επόμενο έτος. Ελπίζουμε να σας αρέσει αυτή η ματιά προς το μέλλον, ενώ συνεχίζουμε μαζί αυτόν τον δρόμο. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό χωρίς εσάς, καθώς είστε το σημαντικότερο κομμάτι του PlanetQuest!

Το μέλλον του PlanetQuest

Q2 2022

Πώληση πλανήτων: Αυτό το τρίμηνο θα χαρακτηριστεί από την πρώτη πώληση των πλανητων! Αυτή η πρώτη πώληση θα είναι μια κοινοτική πώληση, έτσι ώστε τα πιο ενεργά και ενθουσιώδη μέλη να είναι μεταξύ των πρώτων που θα αποκτήσουν έναν πλανήτη.

Αναβάθμιση της ιστοσελίδας: Μαζί με τη πώληση πλανητών, θα κυκλοφορήσουμε μια νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα θα περιέχει περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, την κοινότητά του και τους συνεργάτες & επενδυτές μας, καθώς και θα φιλοξενεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πώληση πλανητών.

Προδημόσια πώληση νομίσματος: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα ολοκληρώσουμε επίσης την τελευταία από τις προ-δημόσιες πωλήσεις νομισμάτων, επιτρέποντας σε βασικούς επενδυτές και συνεργάτες να λάβουν μέρος στο ταξίδι του PlanetQuest, καθώς και να φέρουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για να επεκτείνουμε το σύμπαν του PlanetQuest πολύ πέρα από το παιχνίδι και μόνο.

Q3 2022

Πώληση συντεχνιών: Σε αυτή την περίοδο, στοχεύουμε επίσης να κυκλοφορήσουμε τα NFTs της συντεχνίας. Οι ιδιοκτήτες συντεχνιών μπορούν να συγκεντρώσουν πλανήτες που ανήκουν σε παίκτες και να δημιουργήσουν πρόσθετο Quantum για να ενισχύσουν το οπλοστάσιό τους και να χρηματοδοτήσουν άλλες πρωτοβουλίες της συντεχνίας. Θα δημοσιεύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των Συντεχνιών μέχρι τότε, αλλά είναι σίγουρα κάτι που μπορείτε να περιμένετε με ανυπομονησία.
Δημόσια εισαγωγή και πώληση νομισμάτων: Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το Quantum πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία! Το Quantum (PQX) βρίσκεται στο κέντρο της οικονομίας του PlanetQuest. Οι παίκτες μπορούν να το χρησιμοποιούν για να αγοράζουν, να πωλούν και να κατασκευάζουν εξοπλισμό και να τον δανείζουν σε άλλους παίκτες. Όλοι οι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων: ιδιοκτήτες εξοπλισμού, πλανητών και συντεχνιών μπορούν να κερδίσουν Quantum (PQX) μέσω δανεισμού και άλλων αλληλεπιδράσεων των παικτών.
Προεπισκόπηση επιφάνειας πλανήτη: Παρόλο που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει κάποια concept art, ανυπομονούμε να σας δείξουμε τις πρώτες (ζωντανές) προεπισκοπήσεις της επιφάνειας των πλανητών του PQ, απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας! Αυτή η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στην οπτική σας εμπειρία περιγράφοντας ποια χαρακτηριστικά και τοπία μπορείτε να ανακαλύψετε στην επιφάνεια ενός πλανήτη.

Q4 2022

Πώληση εξοπλισμού: Στο τέλος του έτους, αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε μια αρχική πώληση εξοπλισμού εντός του παιχνιδιού για να συμπληρώσουμε το αρχικό οπλοστάσιο και να βοηθήσουμε τους παίκτες να ξεκινήσουν. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι ή να απογυμνωθεί για ανταλλακτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εξοπλισμού υψηλότερης βαθμίδας.

Προεπισκοπήσεις παιχνιδιού: Οι αρχικές προεπισκοπήσεις του παιχνιδιού του PQ θα επιτρέψουν στους παίκτες να γνωρίσουν μικρά κομμάτια του παιχνιδιού του PlanetQuest. Κατά τη διάρκεια αυτών των προεπισκόπησεων, θα συλλέξουμε σχόλια από την κοινότητα των εξερευνητών και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα σχόλια για να δώσουμε το πράσινο φως ή να τροποποιήσουμε τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

Q1 2023

Πρώιμη πρόσβαση: Στις αρχές του 2023 θα κυκλοφορήσουμε την έκδοση πρώιμης πρόσβασης του PlanetQuest και θα ανοίξουμε τις πόρτες μας στο πρώτο κύμα παικτών! Θα μπορείτε να εξοπλιστείτε και να ξεκινήσετε για αποστολές με φίλους και μέλη της παράταξης και να βιώσετε τα πρώτα επίπεδα του παιχνιδιού του PlanetQuest, καθώς θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε περισσότερο περιεχόμενο και χαρακτηριστικά κάθε τρίμηνο.

Ελπίζουμε να σας άρεσε μια ματιά στο μέλλον του PlanetQuest! Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό είναι μόνο ένα μέρος όλων αυτών που σχεδιάζουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα επόμενα χρόνια. Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιεσδήποτε αλλαγές και περισσότερες ενημερώσεις! Έχουμε ακόμα ένα μυθιστόρημα να δημοσιεύσουμε, μια αποκεντρωμένη ιστορία να συνεχίσουμε και ίσως κάποιο άλλο περιεχόμενο να μοιραστούμε μαζί σας σύντομα. Επιτρέψτε μας να επαναλάβουμε, επειδή πραγματικά δεν μπορούμε να το τονίσουμε αρκετά, σας ευχαριστούμε που είστε μέρος του PlanetQuest. Αυτό το ταξίδι δεν θα ήταν εφικτό χωρίς εσάς και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να συνεχίσουμε να δημιουργούμε για εσάς και, κυρίως, μαζί σας.

Προσδεθείτε, εξερευνητές.

Αυτό είναι μόνο η αρχή.

--

--

PlanetQuest Greece

Το PlanetQuest είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης, επιβίωσης και ανακάλυψης βασισμένο στο blockchain με αποκεντρωμένη ιστορία και ισχυρή οικονομία Play-to-Earn.