Plann3r wint DO! goes USA competitie van UGent

12–05–2017 — Gent

Gisterenavond vond de finale van de DO! goes USA competitie plaats in de nasleep van het Work Smarter event van Teamleader. De winnaar van de competitie wint een trip naar de United States en mag UGent vertegenwoordigen op een internationale business concept competitie in Virginia Tech, USA. De 5 finalisten waren allen van hoog niveau maar uiteindelijk was het Plann3r die de wedstrijd won. Scribblog won de publieksprijs.

Plann3r biedt een slimme oplossing die je in 30 seconden aan een perfect meeting moment helpt. Ze richten zich vooral tot bedrijven en willen zo de efficiëntie verhogen. Werknemers spenderen immers gemiddeld tot 12,6% van hun tijd aan het plannen van vergaderingen. Plann3r zoekt automatisch de beste oplossing op basis van de agenda’s van de genodigden van de vergadering, de locatie en de reistijd.

Het team bestaat uit Nicholas D’hondt en Ruben Meul die beiden Master of Science in de industriële wetenschappen: informatica studeren, en Cédric Duinslaeger die reeds afgestudeerd is als Master of Law. In mei 2016 ontwikkelden ze de eerste versie en ondertussen hebben ze verschillende pilootprojecten opgestart waarin bedrijven hun product testen. Deze zomer komen ze met een nieuwe versie die zal openstaan voor het grote publiek.

Een finale vol potentieel

Ook de andere kandidaten konden mooie prototypes en sterke groeiambities voorleggen. Het is duidelijk dat student-ondernemerschap in de lift zit en dat ze alsmaar beter ondersteund worden.

De andere finalisten waren:

Exoligamentz — Ashkan Joshgani (Master Veterinary Medicine) — een innovatieve sporthandschoen ter preventie van vinger- en handletsels

Matti — Arno Penders, Jamil Joundi, Bert Heirweg (alle drie Master of Science in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen) en Ward van Laer (Master of Science in Computer Science Engineering) — een interactieve mat voor revalidatie en kinesitherapie

Scribblog — Matthias Rammeloo (Master of Science in de handelswetenschappen — Finance en risicomanagement) en Matthias Bekaert (Bachelor Industrial Science — Informatics aan UAntwerpen) — een gebruiksvriendelijk blogplatform waar je geld mee kan verdienen

Impulse — Gilles Mahy (Master of Science in Biomedical Engineering), Jakob Biebuyck (Master of Science in Business Engineering — Data Analytics) en Thomas De Letter (Master of Science in de industriële wetenschappen: informatica) — een spontaneous video messaging applicatie

DO! Goes USA competitie

Het is de vijfde keer dat Durf Ondernemen deze wedstrijd inricht. De winnaars mogen de Universiteit Gent vertegenwoordigen op de internationale business concept competitie in Virginia Tech, USA. Daar nemen ze het op tegen 12 andere landen en maken ze kans op $ 25 000 aan prijzengeld. In het verleden behaalde UGent al verschillende keren de top 3 in deze competitie.

De vijf finalisten die het gisteren tegen elkaar opnamen werden al sinds maart begeleid via een Acceleration Track, waarbij ze gecoacht werden op verschillende onderwerpen door de partners Teamleader, Belfius, Groeiatelier, Gent BC, Level Up, Voka, Bryo, The Birdhouse, Refibo, Brainsparks en Forcit. Plann3r zal, voor ze aan de wedstrijd in Virginia deelnemen, ook nog begeleid worden door Belgische top-ondernemers bij Belcham in New York.

Meer informatie over Plann3r: https://plann3r.com/

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.