Visokogorje na Portugalskem

napisal Yann Martel

Avtor bestsellerja Pijevo življenje se vrača k mogočnemu pripovedovanju zgodb s pronicljivo modrostjo svojega mojstrskega romana.

Leta 1904 v Lizboni mladenič po imenu Tomás odkrije star dnevnik. V njem najde namige, da obstaja neverjeten artefakt - če ga le lahko najde -, ki lahko na novo spiše zgodovino. Na pot za tem nenavadnim predmetom se poda v enem izmed prvih evropskih avtomobilov.

Petintrideset let kasneje se znajde portugalski patolog, zaprisežen ljubitelj skrivnostnih kriminalk Agathe Christie, ujet v središču lastnih tajnih spletk, kamor ga neizogibno vlečejo posledice Tomásovega popotovanja.

NAto še petdeset let kasneje kanadski senator pobegne v vas svojih prednikov na severu Portugalske, kjer se prepusti žalovanu za izgubljeno ženo. Toda tja prispe z nenavadnim spremljevalcem - šimpanzom. In tam se bo stoletje staro raziskovanje zaključilo.
 
Visokogorje na Portugalskem je delno popotovanje, delno zgodba o duhovih in delno sodobna fabula, ki bralcu ponudi nepozabno avaturistično raziskovanje velike ljubezni in izgube. Polna je nežnosti, humorja in neskončnih presenečenj skozi katere bralca potegne na potovanje po Portugalski v zadnjem stoletju - in po človeški duši.

Trda vezava, 352 strani

Predviden izid: 2. februar 2016 pri Spiegel & Grau

ISBN 0812997174 (ISBN13: 9780812997170)

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.