Printler Theme Competition #1

TEMA : MOTIV I GRÖNT
Vinnarbidrag: Morgonluft – Henric Forsell

Under Mars och April har fotografer från Printler haft möjligheten att delta i en fototävling i temat grönt. Vi fick in närmare 100 bidrag och utsåg 8 finalister som vi sedan presenterade för allmänheten och för en välrenommerad jury bestående av inredare och fotografer. Henrics Morgonluft blev både folkets och juryns favorit! Vi nådde Henric igår för en kortare segerintervju:

Grattis Henric! Kan du lite kort berätta vem du är och vart du kommer i från?
Stort tack! Född och uppvuxen i Kungsbacka som ligger 3 mil söder om Göteborg. 2009 packade jag och min sambo vårt hem och flyttade upp till Karlstad, där vi idag bor i ett litet hus ute på landet.

Har pysslat med lite allt möjligt men jobbar idag som webbdesigner på en produktionsbyrå i Karlstad. Min fritid ägnar jag åt min familj, musiken och foto, eftersom vi bor ute på landet och skogen blir det en del tid där med.

Hur länge har du fotograferat och vad är det som driver dig?
Det började redan i mörkrummet på gymnasiet när jag studerade estetisk konst och form. Men det var först för sju år sedan som intresset blev alltmer intensivt. Natur har alltid fascinerat mig, ända sedan barnsben när jag satt fastklistrad framför Ett med naturen. Jag är ständigt på jakt efter att fånga den magin som natur och landskap bjuder på.

“Redan hemma från fönstret såg jag hur dimman lättade och röken steg från skogen.” – Henric Forsell

När och var tog du vinnarbilden ”Morgonluft”?
Bilden är tagen en kall dimmig morgon i mars ute på Hagudden som ligger mellan Kil och Sunne i Värmland.

Morgon luft av Henric Forsell finns som Poster & Tavla fr. 249 kr här

Berätta om fototillfället och din relation till platsen
Denna frostbitna morgon i början på mars var det väderomslag efter en kall natt. Redan hemma från fönstret såg jag hur dimman lättade och röken steg från skogen. Jag packade in sambon och våra två hundar i bilen och vi begav oss ut, på jakt efter den magiska dimman. För dem som gillar landskapsfoto är Hagudden en dröm. Platsen bjuder på det bästa av Värmland, sagolik skog intill en vacker sjö.

FLER DRAMATISKA NATURBILDER FRÅN HENRIC FORSELL

Har du ett enkelt tips till den som vill fånga dimmiga landskap?
Håll ett öga på väderapparna. Även efter regn en sommardag kan man få fina skogsbilder då vattnet förångas av värmen och dimman stiger över skogen. Men det gäller att vara snabb för dimman kan försvinna lika fort som den kommer och ibland handlar det om tålamod.


Här nedan är Juryn som var med och korade Henric till vinnare. Tack ska ni ha, tack alla som röstade och som deltog i vår första Printler Theme Competition!

Like what you read? Give Printler a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.