Η παρουσία της Entersoft στη διεθνή αγορά

Συνέντευξη Μιχάλη Μπακούρη, International Business Development Director της Entersoft.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της διεθνούς ανάπτυξης της Entersoft;

Η έμφασή μας στη διεθνή επέκταση είναι να δίνουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας με την ενδυνάμωση των εργασιών τους με ισχυρό και ποιοτικό λογισμικό Mobile SFA, CRM και ERP. Κάνουμε προσεκτικά βήματα και θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους, πηγαίνοντας στις αγορές είτε απευθείας είτε έμμεσα, με τη βοήθεια των συνεργατών μας.

Το βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι να παρέχουμε μετρήσιμα οφέλη στους πελάτες μας, κάτι που είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Οργανισμοί όπως η JTI, η Forever 21, η Imperial Tobacco, η Vinprom Peshtera και η EMAAR είναι πελάτες που προέρχονται αποκλειστικά από τις διεθνείς δραστηριότητές μας. Έχουν αναγνωρίσει τη δυναμική της προσφοράς μας και απολαμβάνουν τα οφέλη του λογισμικού της Entersoft. Θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη, όμως αν κάποιος εμπιστευτεί την Technology Evaluation Consultants (TEC), μια από τις κορυφαίες εταιρείες συμβούλων επιλογής λογισμικού στον κόσμο, θα δει ότι οι λύσεις μας βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στους περισσότερους τομείς με κορυφαίες διεθνείς λύσεις, ενώ προσφέρουν και χαρακτηριστικά που τις διαφοροποιούν σημαντικά.

Μαζί με το λογισμικό, υπάρχουν και οι υπηρεσίες υλοποίησης και υποστήριξης. Έχουμε επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Η συνεχής εκπαίδευση και τα αυστηρά προγράμματα πιστοποίησης, τόσο για εμάς όσο και για τους συνεργάτες μας, επιτρέπουν να βοηθάμε τους πελάτες μας και τις επιχειρήσεις τους να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις λύσεις μας. Αντιμετωπίζουμε κάθε εφαρμογή ως μια μακροχρόνια συνεργασία με τον πελάτη, που εκτείνεται πέρα από την αρχική υλοποίηση. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει συνεχώς νέες προκλήσεις, κάθε λύση πρέπει να έχει δυνατότητα επέκτασης, να είναι καινοτόμα και να καλύπτει γρήγορα και αποτελεσματικά τις ανάγκες που προκύπτουν. Αυτό συμβαίνει μόνο με συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που συμπληρώνουν ένα ισχυρό σύστημα.

Τέλος, στη διεθνή στρατηγική μας επικεντρωνόμαστε στους συνεργάτες μας. Προσφέρουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο με γρήγορη απόδοση της επένδυσής τους (ROI) και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, όπως μια πλήρως προσαρμόσιμη πλατφόρμα, εκπαίδευση και υποστήριξη, όχι μόνο για την υλοποίηση και την υποστήριξη των συστημάτων της Entersoft, αλλά και για την εξέλιξή τους. Για να δημιουργήσουν τις δικές τους κάθετες λύσεις στην αγορά τους, να διαφοροποιηθούν και να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες της αγοράς, μετατρέποντας την προσπάθειά τους σε θετικά αποτελέσματα.

H ανάληψη έργου στην Πολωνία είναι κάτι στιγμιαίο ή αποτελεί συνέχεια της διεθνούς ανάπτυξης της Entersoft;

Παρακολουθούμε και αναλύουμε αδιάκοπα τις ξένες αγορές, αναζητώντας τις περιοχές όπου μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο, παρέχοντας ισχυρές και καινοτόμες λύσεις μέσω του λογισμικού μας. Λειτουργούμε έτσι για σχεδόν μια δεκαετία τώρα και έχουμε δημιουργήσει θυγατρικές σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτές είναι οι αγορές που βρισκόμαστε μαζί με τους συνεργάτες μας και εφαρμόζουμε το πλήρες φάσμα των προϊόντων μας. Την ίδια στιγμή, εξετάζουμε και άλλες αγορές μέσω συνεργασιών και με την ομάδα των διεθνών υπηρεσιών μας. Η Πολωνία είναι μια τέτοια περίπτωση εδώ και λίγο καιρό. Η αιχμή του δόρατος του portfolio μας για αυτές τις αγορές είναι η SFA (sales force automation) λύση μας και η διανομή είναι ο τομέας που μπορούμε να προσφέρουμε πιο εκτενή, μετρήσιμα και άμεσα οφέλη σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας.

Κάθε οργανισμός με μεγάλο δίκτυο πωλητών μπορεί να διαπιστώσει τις βελτιώσεις στη διαδικασία πώλησης, τις μειώσεις στο κόστος, ακόμα και τη βελτίωση των ταμειακών ροών, καθώς και τη μείωση του χρόνου και του κόστους είσπραξης, λόγω της ιδιαιτερότητας της δικής μας λύσης SFA που περιλαμβάνει ισχυρά ERP υποσυστήματα για τέτοιες εργασίες. Υπό αυτή την έννοια, το μεγάλο μας έργο στην Πολωνία με παγκοσμίου φήμης εταιρεία παραγωγής και διανομής στο χώρο των FMCG δεν είναι τυχαίο, αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας σε διεθνές επίπεδο και της εμπειρίας που κερδίζουμε και εντάσσουμε στις SFA λύσεις μας, μέσα από projects με εταιρείες όπως η L’Oréal, η BIC, η JTI, η APIVITA και πολλές άλλες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε παρουσία σε 16 χώρες και η ανταπόκριση που έχουμε από αυτές τις επιτυχημένες συνεργασίες μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά προς αυτή την κατεύθυνση.


Ο Μιχάλης Μπακούρης εργάζεται για την οικοδόμηση και συνεργασία διεθνών ομάδων, προϊόντων και έργων από το 1992. Το 1998 εντάχθηκε στην Computer Logic έχοντας αναλάβει τη διαχείριση των μεσαίων και μεγάλων έργων ERP και στη συνέχεια ανέλαβε ως επικεφαλής το τμήμα Financials Division-ERP Products της SingularLogic. Το 2006 εντάχθηκε στην ομάδα της Profile Software, όπου ως Chief Operations Officer ηγήθηκε της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Επιχειρήσεων και της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας στον κλάδο των Τραπεζών και Wealth Management. To 2014 έγινε μέλος της Entersoft και τώρα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Διεθνών Επιχειρήσεων. Ο Μιχάλης έλαβε το διδακτορικό του από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) το 1995.