Οι επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα επενδύουν στην τεχνολογία και την εξωστρέφεια

Ο Σάκης Καραμητρούσης, Γενικός Διευθυντής του γραφείου της Entersoft στη Β. Ελλάδα μας μεταφέρει την εμπειρία του για την αγορά επιχειρηματικού λογισμικού στη Β. Ελλάδα.

Ποιες είναι οι τάσεις στο επιχειρηματικό λογισμικό στη Βόρεια Ελλάδα; Έχει επικρατήσει η υποχώρηση λόγω κρίσης ή η διάθεση κάποιων εταιρειών να γίνουν πιο ισχυρές;

Είναι γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα παρουσίασε μεγάλη υποχώρηση στα θέματα επενδύσεων κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Παρά το γεγονός αυτό πολλές εταιρείες βρήκαν σχετικά γρήγορα τον βηματισμό τους, προσαρμόστηκαν στα νέα οικονομικά δεδομένα, ανέπτυξαν την εξωστρέφεια τους και αποφάσισαν να αναπτύξουν την ανταγωνιστικότητα τους στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά. Στα πλαίσια αυτά διακρίνουμε μία ολοένα αυξανόμενη επενδυτική δραστηριότητα αναφορικά με το επιχειρηματικό λογισμικό. Σε όλους τους τομείς της αγοράς οι εταιρείες αυτές, εγκαταλείπουν παλαιότερης τεχνολογίας και κυρίως ξεπερασμένης φιλοσοφίας ERP αλλά και CRM — Mobile συστήματα, με στόχο να ενσωματώσουν σύγχρονες διαδικασίες και να καλύψουν τομείς που δίνουν πλεονέκτημα στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τομείς, όπως η διαχείριση σχέσεων πελατών (CRM), οι Mobile εφαρμογές για παραγγελιοληψία ή και Merchandising, η εφαρμογή σύγχρονων εμπορικών πολιτικών και συστημάτων Loyalty αλλά και η αυτοματοποιημένη οργάνωση λειτουργιών όπως Credit Control, Budget και Cash Flow βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων των επιχειρήσεων και οι οποίες με την σειρά τους δημιουργούν ορατή αύξηση της ζήτησης για σύγχρονα συστήματα λογισμικού όπως αυτά που παρέχει η Entersoft (Entersoft Business Suite, Entersoft Expert, Entersoft CRM, Entersoft Mobile SFA κα).

Entersoft Mobile Sales Force Automation
«…πολλές εταιρείες βρήκαν σχετικά γρήγορα τον βηματισμό τους, προσαρμόστηκαν στα νέα οικονομικά δεδομένα, ανέπτυξαν την εξωστρέφεια τους και αποφάσισαν να αναπτύξουν την ανταγωνιστικότητα τους στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά. »

Πόσο καλή αγορά είναι για την Entersoft η Βόρεια Ελλάδα;

Η Entersoft διεκδικεί το ρόλο του Leader στη Β. Ελλάδα. Το υποκατάστημα αναπτύσσεται σταθερά όλα τα χρόνια, τα τελευταία δύο μάλιστα επέστρεψε σε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης όπως συνέβαινε και πριν το 2009. Επενδύοντας σταθερά σε ανθρώπινο δυναμικό και έχοντας στη διάθεση της την κορυφαία ελληνική σουίτα ERP-CRM-WMS-MOBILE-ECOMERCE-BI, η Entersoft βρίσκεται σήμερα σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Συντονισμένοι με το εξαιρετικό δίκτυο των συνεργατών μας, υποδεχόμαστε διαρκώς ένα μεγάλο αριθμό νέων πελατών. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών έχουν σίγουρα κάποιο προηγούμενο λογισμικό και μερικές από αυτές έχουν αλλάξει δύο ή και τρείς φορές το σύστημα τους κατά το παρελθόν. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί το ότι οι απαιτήσεις από ένα νέο σύστημα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Αυτό δημιουργεί συγκριτικό πλεονέκτημα στην Entersoft και τους συνεργάτες της καθώς η ποιότητα των λύσεων μας σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δίνουν ορατό προβάδισμα το οποίο άλλωστε αποτυπώνεται όχι μόνο στα αποτελέσματα μας, αλλά κυρίως στην εξαιρετική εικόνα της Entersoft και στη Β. Ελλάδα.


Ο Σάκης Καραμητρούσης είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 1993 ανήκει στην ομάδα πωλήσεων Β. Ελλάδος της Computer Logic όπου και ανέλαβε Υπεύθυνος τομέα πωλήσεων τυποποιημένου λογισμικού σε Συνεργάτες & μεγάλους Πελάτες. Από το 1998 ήταν ο Υπεύθυνος Πωλήσεων προϊόντων τεχνολογίας Ωmega στην Computer Logic και στη συνέχεια Διευθυντής Πωλήσεων στον Τομέα Εργων της LogicDIS. Το 2003 ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση Β. Ελλάδος στην Entersoft ενώ στις αρχές του 2017 αναλαμβάνει τη θέση του Branch General Manager Βορείου Ελλάδος.